Україна не експортуватиме електроенергію через російські обстріли енергетичних об’єктів



Про це повідомили в пресслужбі Міністерства енергетики України.

“Ракетні обстріли, що вразили теплову генерацію і електричні підстанції, змушують Україну піти на припинення з 11 жовтня 2022 року експорту електроенергії задля стабілізації власної енергосистеми”, – йдеться в повідомленні.

Українська електроенергія, яку експортували до ЄС, а також окремими лініями до Молдови і Польщі, допомагала Європі заміщати російський газ та підтримувала стабільність європейської енергосистеми. Навіть після того, як була зупинена Запорізька атомна електростанція, що більше семи місяців перебуває в російській окупації, Україна експортувала електроенергію в Європу.

– Саме експорт електроенергії з України допомагав Європі зменшувати споживання російських енергоресурсів. І саме тому росія знищує нашу енергосистему, вбиваючи саму можливість експорту електроенергії з України, – заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

Нагадаємо, 10 жовтня увечері українців закликали, за можливості, обмежити споживання електроенергії для того, щоб пройти критичні навантаження українських електромереж після російських обстрілів.

У Черкасах частково призупинили тролейбусний рух, в аварійному режимі працювало вуличне освітлення.

Джерело: Вісімнадцять три нулі



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW