Жителі Києва та області увечері скоротили енергоспоживання на 26,5% – «Укренерго»



У Києві та Київській області споживачі скоротили витрати електроенергії на 26,5 відсотків у вечірні години порівняно зі звичайним осіннім днем, заявила національна компанія «Укренерго» увечері 10 жовтня.

«Загальна потужність електроприладів, які споживачі добровільно (понад величину примусового обмеження) не вмикали в цей період, дорівнює потужності більше 93 тисяч електрочайників або 46 тисяч пральних машин. Це допомогло не перевантажувати працюючі електромережі та дозволило диспетчерському центру «Укренерго» збалансувати енергосистему в найкритичніший момент доби», – повідомила пресслужба компанії.

Як пояснили в «Укренерго», це потрібно, аби зменшити навантаження на працюючі мережі і дати час для аварійно-відновлювальних робіт на об’єктах, пошкоджених російськими ракетними ударами.

Відтак потужні прилади на кшталт праск, бойлерів, обігрівачів, кондиціонерів просять використовувати в інші години, наприклад, вночі.

«Щоб зменшити навантаження в енергосистемі НЕК «Укренерго» наразі ввело графіки обмежень споживачів в Києві, Чернігові, Житомирі, Черкасах та областях. Це керовані обмеження, які триватимуть впродовж декількох днів», – додають у компанії.

Джерело



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW