Масована ракетна атака України: можуть бути тимчасові перебої зі світлом, водопостачанням та зв'язком



З ранку росіяни масовано атакують Дніпропетровщину та усю країну. Б’ють по критичній інфраструктурі та житлових кварталах. Терористи воюють з мирними людьми.

Про це повідомляє редакція.

Повітряна тривога тривала майже п'ять годин. Станом на 11:35 ворог попередньо випустив по Україні 83 ракети, 43 з них збиті. Про це повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр.

Станом на 11:00 годину в Україні було пошкоджено 11 важливих інфраструктурних об'єктів у 8 регіонах та Києві. Наразі частина областей знеструмлена. Потрібно бути готовим до тимчасових перебоїв зі світлом, водопостачанням, зв'язком. Про це повідомив прем'єр-міністр Шмигаль. 

Згідно офіційного повідомлення від Повітряних сил України, ворог застосовував високоточні крилаті ракети наземного, морського та повітряного базування.

Х-101, Х-555 окупанти запускають з району Каспію із одинадцяти літаків-ракетоносців стратегічної бомбардувальної авіації Ту-95 та Ту-160. Крилаті ракети «Калібр» – із кораблів у Чорному морі.

ОТРК «Іскандер» наземного базування – з різних напрямків.

Також ворог застосовує ракети зенітних ракетних комплексів С-300 та РЗСВ «Торнадо-С».

Станом на 11.40 10 жовтня ворог застосував по Україні більше 80 ракет. протиповітряною обороною Повітряних Сил у взаємодії з підрозділами ППО Сухопутних військ збито близько 45 ракет. 

Крім того, протиповітряною обороною знищено 9 із 12 дронів-камікадзе «Shahed-136».

Голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко закликає, що під час тривоги необхідно залишатися в укриттях - не виходити доки не мине небезпека. 

Також мешканців Дніпропетровщини Валентин Резніченко закликав набиратися терпіння. Можуть бути тимчасові відключення води та світла. Але всі служби працюють. Він обіцяє, що все буде поновлено швидко як це можливо.

Наразі у Дніпрі зупинена робота тролейбусних маршрутів №№ 17 та 20, автобусних маршрутів №№ 18 та 134.

Увесь транспорт, що обслуговує лівобережну частину міста, працює в оперативному режимі без дотримання інтервалів відправлення.

Через ризик ракетних обстрілів та значне зменшення кількості пасажирів до кінця доби буде зменшено кількість рухомого складу, повідомили у департаменті транспорту міськради.

У Дніпрі у зв'язку з перебоями в електропостачанні тимчасово припинено водопостачання за наступними адресами: вул. Кожем'яки, вул. Дарницька, вул. Путилівська, вул. Дівоча, вул. Знаменівська (та вулиці, що до неї прилягають).

Також через можливі перебої з енергопостачанням можуть бути перебої з водою і за іншими адресами, повідомляють у міськраді.

Нас не зламати і не залякати.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW