Ворог наносить системне вогневе ураження по наших позиціях, на напрямок просування наших військ підтягує резерви, - ВІДЕО



Обстановка в операційній зоні південних регіонів, на Південнобузькому напрямку суттєвих змін не зазнала: лишається стабільно складною, але контрольованою. Сили оборони продовжують активні дії, противник веде активну оборону та намагається утримати зайняті рубежі. Ворог наносить системне вогневе ураження по наших позиціях, застосовує армійську авіацію, реактивні системи залпового вогню, ствольну артилерію й міномети вздовж лінії бойового зіткнення і по прилеглих громадах. Тилові райони продовжує атакувати нетиповим використанням зенітно-ракетних систем С-300, ракетними ударами з неба та дронами-камікадзе. Для запобігання просування наших військ - здійснює мінування місцевості.

Про оперативну обстановку на півдні України станом на вечір 9 жовтня 2022 повідомляє Генштаб ЗСУ.

На напрямок просування наших військ ворог підтягує резерви – близько 200 військовослужбовців та до трьох десятків одиниць бойової техніки.

З метою уточнення положення наших військ та корегування вогню артилерії продовжує повітряну розвідку безпілотними шпигунами. Наші протиповітряні сили продовжують їх нищити. Ще два лІтальні апарати «Орлан-10» летально приземлено в Миколаївському районі.

У другий половині дня ворог силами до мотострілецького взводу намагався атакувати наші підрозділи з напрямку Безводного на Давидів Брід. Зазнав суттєвих втрат та ретирувався на вихідні позиції.

Продовжуються авіаудари, за цей бойовий день їх було 7, 5 з яких по Давидову Броду. А дрон-камікадзе атакував Дудчани. Без суттєвих втрат.

Ввечері з акваторії Чорного моря нанесено ракетний удар в напрямку Очакова. Пошкоджено 8 будинків, поранено одного цивільного мешканця.

З «Градів» і ствольної артилерії ворог обстрілював Куцурубську громаду з напрямку Кінбурнської коси. Людських втрат немає.

Нашою авіацією нанесено 99 ударів по противнику, ракетно-артилерійськими підрозділами виконано 246 вогневих завдань.

Орієнтовні втрати противника за добу дорівнюють: 44 рашисти, 2 реактивні системи залпового вогню «Град», 4 танки,  10 одиниць авто-бронетехніки, 4 міномети 120 калібру.

Пошкоджено 2 танки, 2 бронемашини, самохідна гаубиця «Мста-С».

В штормовому Чорному морі 11 кораблів ворожого флоту маневрують поблизу узбережжя Криму, кількість ракетоносіїв на чергуванні ворог різко збільшив до 6, з яких 2 – підводні. На Україну спрямовано 40 «Калібрів».

"Загроза ракетних ударів та атак дронів-камікадзе залишається актуальною як з напрямку моря, так і з повітря, й з тимчасово окупованого суходолу. Штормове море може приносити міни, тож будьте обережні, дотримуйтесь обмежень воєнного стану щодо відвідування узбережжя, не нехтуйте власною безпекою. За сигналами повітряних тривог дійте чітко і злагоджено. Будьте пильні і свідомі, не поширюйте паніку, підтримуйте і довіряйте Силам оборони. Пам’ятайте, що інформація – теж зброя гібридної війни, не поширюйте несанкціоноване, передавайте за компетенцією доцільне", - звертаються військові до населення.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW