Покровській та Мирноградській громадам надали кошти для підтримки сімей з дітьми в межах спільного проекту ЮНІСЕФ і АМУ



Дружківська, Маріупольська, Мирноградська і Покровська громади увійшли до переліку 51-ї територіальної громади країни, яким завдяки співпраці ЮНІСЕФ та Асоціації міст України надається цільове фінансування у розмірі 50 тисяч доларів США. Про це повідомляє Донецьке регіональне відділення АМУ.

Загалом на сьогодні 35 територіальних громад в Україні вже отримали кошти та здійснили або здійснюють закупівлю необхідних товарів чи робіт. На Донеччині це три громади – Дружківська, Маріупольська і Мирноградська. Покровська громада теж незабаром отримає 50 тисяч доларів. Цей фінансовий ресурс можна спрямувати на забезпечення переселенців та сімей з дітьми, постраждалих внаслідок військової агресії рф, товарами і предметами першої необхідності, а також на задоволення їх основних медичних, освітніх, соціальних потреб. В рамках співпраці експерти Асоціації проводять серію тренінгів для органів місцевого самоврядування з метою підвищення їх організаційної спроможності у питаннях фінансування в умовах воєнного стану, проведення закупівель, антикорупційних та інших питань.

В основному, громади спрямовують кошти на облаштування місць тимчасового проживання ВПО; облаштування закладів освіти, підготовку їх до опалювального сезону; закупівлі продуктових та гігієнічних наборів; закупівлі медичного обладнання, обладнання для організації освітнього процесу; облаштування дитячих просторів, місць для відпочинку, ігор та спорту.

Зокрема, Маріупольська громада обладнала сучасні спортивні майданчики в селищі Стрижавка на Вінниччині, де створено оздоровчий центр «ЯМаріуполь. Родина».

«Дякую ЮНІСЕФ, які протягом останніх семи років були поруч з Маріуполем та залишаються поруч зараз, коли наші жителі переживають важкі часи. Діти – це найголовніше, що є у Маріуполя. Тому у Маріуполі ми створювали для дітей нові можливості, нові зони відпочинку. Продовжуємо це і зараз. Спільно створюємо краще майбутнє для наших дітей!» – прокоментував міський голова Вадим Бойченко.

Довідково

Цільова пожертва громадам надається в рамках проєкту «Надзвичайне реагування на підтримку дітей, постраждалих від збройних конфліктів, шляхом грошових переказів муніципалітетам, які включені до ініціативи «Громади, дружні до дітей та молоді», який реалізовується Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні спільно з Асоціацією міст України. Цей проєкт є продовженням та доповненням ініціативи ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді». Саме громади-члени ініціативи першими отримують допомогу.

Ініціатива ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді» об’єднує місцеву владу, громадянське суспільство та бізнес задля спільної мети – створення комфортного для дітей та молоді середовища, де кожен може реалізувати свій потенціал. Партнерами ініціативи в Україні є Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA); Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України; Міністерство соціальної політики України; Міністерство молоді та спорту України; Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України»; Уповноважений Президента України з прав дитини, Національна Молодіжна Рада України.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW