Українська правозахисна організація «Центр громадянських свобод» стала лауреатом Нобелівської премії миру 2022 року



Українська правозахисна організація «Центр громадянських свобод» стала лауреатом Нобелівської премії миру 2022 року. 

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на сторінку премії у Твітері.

Зазначається, що лауреати Нобелівської премії миру представляють громадянське суспільство у своїх країнах. Вони впродовж багатьох років просували право критикувати владу та захищати основні права громадян.

«Вони доклали визначних зусиль, щоб задокументувати воєнні злочини, порушення прав людини та зловживання владою. Разом вони демонструють важливість громадянського суспільства для миру та демократії», - наголошується у заяві.

Українська громадська організація «Центр громадянських свобод» була створена 30 травня 2007 року у Києві. «Після вторгнення росії в Україну в лютому 2022 року Центр громадянських свобод бере участь у виявленні та документуванні воєнних злочинів росії проти українського цивільного населення. У співпраці з міжнародними партнерами Центр відіграє керівну роль у притягненні винних до відповідальності за скоєні злочини», - наголошують у Нобелівському комітеті.

Нобелівська премія — одна з найпрестижніших міжнародних премій, яку щорічно присуджують за видатні наукові дослідження, революційні винаходи або значний внесок у культуру чи розвиток суспільства. Сума премії змінюється залежно від доходів Фонду Нобеля. Торік вона становила 10 млн шведських крон (близько $ 1,1 млн).



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW