Хотіли налякати родичів: сім жителів Одещини оштрафують за виклик поліції



Семеро жителів Березівського району Одещини понесуть покарання за неправдивий виклик спецслужб.

Березівський районний відділ поліції Одеської області

Налякати родичів та сусідів чи помститися – саме з таким умислом зверталися у вересні громадяни на спецлінію «102», повідомляючи поліції про те, що проти них нібито скоєні справжні злочини.

Четверо жителів Розквітівської та Березівської громад повідомили про домашнє насильство над ними. Коли поліцейські прибули на місце події, то з’ясували: заявники ввели їх в оману, щоб налякати приїздом правоохоронців родичів, з якими посварилися і на яких образилися.

З аналогічною метою викликала поліцейських і жінка з Розквітівської ОТГ. Вона хотіла налякати свою бабусю і не придумала нічого ліпшого, як повідомити, що старенька відібрала і не віддає її майно.

А чоловік з Раухівської громади вирішив помститися сусідові за постійні сварки, зателефонував до поліції і повідомив, що той погрожує йому побиттям.

Ще одна місцева жінка повідомила, що її побили невідомі особи. Як виявилося, насправді вона хотіла, щоб приїхали правоохоронці і забрали кудись її чоловіка та сусіда, які разом розпивали в оселі спиртні напої.

«Жодне повідомлення громадян не підтвердилося, відтак поліцейські склали відносно них адміністративні матеріали за статтею 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб). Завідомо неправдивий виклик не лише поліції, але й пожежно-рятувального підрозділу (частини), бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги або інших аварійно-рятувальних формувань тягне за собою накладення штрафу від 50 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 – 3400 гривень.

Зауважуємо: виклики екстрених служб – не жарти. Життя іншої людини може залежати від оперативності фахівців, які зайняті перевіркою хибного повідомлення», - наголосив начальник превентивної діяльності Березівського районного відділу поліції Костянтин Каснер.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW