Зруйнований готель «Україна» у Чернігові: Атрошенко пропонує розпочати частковий демонтаж



Міський голова Чернігова вважає за необхідне розпочати демонтаж зруйнованого готелю «Україна» у Чернігові. Про це він сказав 6 жовтня на засіданні виконкому міськради, повідомляє «Суспільне Чернігів».

За словами Атрошенка, в нього була розмова з власником готелю під час якої, він запевняв його про необхідність часткового демонтажу.

Зруйнований готель «Україна» у Чернігові: Атрошенко пропонує розпочати частковий демонтаж, фото-1

«Згідно з чинним законодавством, ми як органи місцевого самоврядування маємо право на одноосібне рішення щодо необхідності демонтажу будь-яких приміщень, які являють собою загрозу. У власника є питання щодо отримання від органів державної влади актів, що ці руйнації відбулися виключно внаслідок російської агресії. Якщо необхідним чином заактувати необхідність демонтажу верхніх двох поверхів, а два нижні залишити, то й осколки залишаться, і всі сліди, щоб будь-який слідчий міг їх дослідити стосовно причин руйнації», — каже Атрошенко.

Також він зазначив, що якщо не починати демонтаж, то міська влада повинна мати експертний висновок, де експерт «дасть голову на відсіч» стосовно того, що від готелю нічого не відвалиться, і ніякої небезпеки для людей немає.

Представник власника готелю «Україна» Микола Тарасовець у коментарі журналістам повідомив, що раніше міський голова просив їх огородити готель, що вони й зробили. Проте він не впевнений, що зараз можна починати активний демонтаж готелю.

Зруйнований готель «Україна» у Чернігові: Атрошенко пропонує розпочати частковий демонтаж, фото-2

«Я розумію міського голову, що воно неприємно, коли в центрі міста є джерело таких ризиків. Якби я міг щось зараз робити, то вже замовив би кран та почав демонтаж, але я поки що не маю права. Зараз проводяться слідчі дії, нема кінцевого висновку щодо причини руйнування готелю. Це повинна бути професійна експертиза. Приїжджали люди з Франції вивчали, приїжджали наші спецоргани з Києва, вони ще не дали нам висновку та сказали, що нічого не треба чіпати: «Ми закінчимо, ми скажемо», — говорить Тарасовець.

Представник власника додав, що вони також замовили дослідження у Київського науково-дослідного інституту судових експертиз. Воно має розпочатись 10 жовтня.

Нагадаємо, що 11 серпня у Чернігові працівники ДСНС почали демонтаж аварійних конструкцій на даху зруйнованого готелю «Україна». Тоді рятувальники частково прибирали дах, який внаслідок пориву вітру міг впасти на пішохідну зону.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW