Терористичний обстріл Запоріжжя та обстріл прикордонних територій. Хроніка великої війни: 6 жовтня



Триває двісті двадцять четверта доба героїчного протистояння Української нації російському широкомасштабному вторгненню.

Генеральний штаб ЗСУ повідомляє: На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. На інших напрямках противник здійснював обстріли: на Сіверському напрямку – в районах населених пунктів Голишівське та Писарівка Сумської області; на Слобожанському напрямку – в районах населених пунктів Івашки, Гур’їв Козачок, Уди, Рідкодуб, Вовчанськ та Дворічна; на Краматорському напрямку – в районах населених пунктів Ківшарівка, Кам’янка, Новолюбівка, Терни, Торське, Іванівка, Серебрянка, Спірне та Білогорівка; на Бахмутському напрямку – в районах населених пунктів Роздолівка, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Іванград, Зайцеве, Одрадівка, Нью-Йорк та Юр’ївка; на Авдіївському напрямку – в районах населених пунктів Авдіївка, Первомайське, Водяне, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка. На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог активних наступальних дій не вів. Завдав обстрілів в районах населених пунктів Володимирівка, Новосілка, Времівка, Шахтарське, Золота Нива, Пречистівка, Павлівка, Веселе, Червоне, Дорожнянка та Мала Токмачка. На Південнобузькому напрямку противник продовжує здійснювати заходи з перегрупування та відведення своїх підрозділів. Обстріляв понад 25 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. Зокрема, Велике Артакове, Білогірка, Благодатівка, Андріївка, Новогреднєве, Сухий Ставок, Луч, Степова Долина, Солдатське, Правдине та Мирне.- особового складу‒ близько 61330 (+330) осіб ліквідовано,- танків ‒ 2449 (+14) од,- - бойових броньованих машин ‒ 5064 (+26) од,- артилерійських систем – 1424 (+10) од,- РСЗВ – 344 (+3) од,- засоби ППО ‒ 177 од,- літаків – 266 од,- гелікоптерів – 232  од,- БПЛА оперативно-тактичного рівня – 1047 (+15),- крилаті ракети ‒ 246,- кораблі /катери ‒ 15 од,- автомобільної техніки та автоцистерн – 3854 (+13) од,- спеціальна техніка ‒ 134 (+2).Голова ОВА Сумщини Дмитро Живицький повідомляє:російські загарбники за минулий день тричі обстріляли дві громади Сумської області зі ствольної артилерії та мінометів.

"За день було 3 обстріли території Есманської та Середино-Будської громад. Усього 35 приходів. Били зі ствольної артилерії та мінометів", - написав він.

Живицький також повідомив, що внаслідок мінометного обстрілу в одному із сіл Середино-Будсьої громади було пошкоджено дах сараю та повибивало вікна у веранді будинку, однак обійшлося без жертв.

Начальник Запорізької ОВА Олександр Старух повідомляє:

За попередніми даними, внаслідок ракетного удару по Запоріжжю загинули дві особи, під завалами зруйнованих будинків залишаються люди.

"Попередньо щодо постраждалих внаслідок ворожої атаки! Одна жінка загинула. Ще одна померла в машині швидкої допомоги. Під завалами будинків щонайменше перебуває 5 осіб", - йдеться у дописі.

За словами очільника ОВА, багато людей урятували, серед них - трирічна дівчинка, дитину ушпиталено.

Рятувальна операція триває.

Очільник Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко повідомлення:

У Дніпропетровській області російські загарбники вночі обстріляли три громади.

«росіяни усю ніч били по Нікопольщині з реактивних систем залпового вогню та важкої артилерії. Під обстріл потрапили три громади - Нікопольська, Марганецька та Мирівська. Їх атакували 5 разів. Попередньо, люди не постраждали», - поінформував Резніченко.

За його словами, у Нікополі зайнялася пожежа в помешканні, її уже ліквідували. Пошкоджені 10 приватних будинків, підприємство та лінії електропередачі.

У Мирівській громаді пошкоджені кілька приватних будинків і господарських споруд. У Марганецькій громаді триває обстеження території. Масштаби руйнацій уточнюються.

«В інших районах ніч минула без ворожих атак і на цю хвилину спокійно», - заявив Резніченко.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW