Тепер не тільки північ: куди ще рф почала запускати іранські дрони Shahed-136



Уночі 5 жовтня російські окупаційні війська атакували Україну безпілотниками-камікадзе Shahed-136. Частину на півдні уже за звичкою знищила наша ППО, але раптом деякі прилетіли  на Київщину та поцілили по об’єктах інфраструктури.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Шість Shahed-136 знищено зенітними ракетними підрозділами Повітряних Сил на півдні країни. Також рф атакувала дронами-камікадзе південь України.

Керівник ГУ Національної поліції Київщини Андрій Нєбитов зазначив, що впродовж ночі зафіксовано шість вибухів. Зафіксовано пожежі в Білій Церкві.

"Наявні суттєві руйнування інфраструктури. Завдяки своєчасному реагуванню на сигнали повітряної тривоги вдалося уникнути загибелі громадян", - заявив він.

Зазначимо, що Shahed-136 – тип безпілотних літальних апаратів з бойовою частиною.

Вони здатні тривалий час у режимі очікування перебувати в повітрі в районі цілі та оперативно атакувати її після отримання команди від оператора.

Також дрон здатний виконувати завдання, на яке його запрограмували автоматично.

Shahed-136 призначений для ураження цілей на дальній відстані. Наводиться дрон на стаціонарну ціль за супутниковими координатами.

Запускається з пускової платформи, має двигун, за допомогою якого набирає швидкість та висоту. Ціль вражає боєголовка в носовій частині дрона.

Ці безпілотники невеликі за розміром та літають низько, тому українським системам ППО важко їх відстежити.

Можуть долати відстань до 2,5 тис. км, зазвичай їх запускають парами чи навіть зграями.

Shahed-136 мають модифікації з камерами спостереження, які здатні завдавати високоточних ударів. Однак більш поширеним є варіант без камер, що наводиться за супутниковими координатами та вражає лише стаціонарні об’єкти.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW