Фейки вересня від російської пропаганди



У вересні пропагандисти продовжували отруювати інформаційний простір фейками та маніпуляціями. 

Початок місяця ознаменувався успішним контрнаступом на Харківському напрямку. Російська пропаганда ж розповідала, що він неможливий, адже українські військові не здатні на проведення таких операцій. На сьогодні майже вся територія Харківської області знаходиться під контролем ЗСУ.

Після того, як українське військо розгромило угрупування ворога на Харківщині, пропагандисти почали заявляти про те, що на звільненій території знаходяться іноземні військові, а Вовчанськ зайняли війська НАТО.

Роспропаганда також поширювала фейки, що в деяких місцях наші військові вийшли на кордон з росією, канали пропагандистів і колаборантів заявляли, що ЗСУ не збирається зупинятись і переходять кордон рф в Білгородській області для обстрілів цивільного населення. 

Після того, як світ побачив масове поховання у щойно звільненому українськими військовими Ізюмі, пропагандисти почали заявляти про чергову постановку та провокацію. Докази ж свідчать про те, що росіяни катували і вбивали своїх жертв, адже на більшості ексгумованих тіл знайдені сліди тортур.

Аби відвернути увагу світу від звірств в Ізюмі, пропагандисти розповсюджували фейки, ніби-то Україна спеціально обстрілює зупинки транспорту та магазини в Донецьку. Центр протидії дезінформації заявив, що росіяни свідомо тероризують обстрілами цивільне населення тимчасово окупованих територій, щоб перемкнути увагу світової громадськості від масових поховань в Ізюмі. 

Розрослись фейки на фоні заяви Польщі про наміри запросити у Німеччині репарації за окупацію 1939-1945 рр. В інформаційному полі з’явились фейкові заяви про те, ніби-то поляки хочуть повернути «втрачене у Другу світову» майно у Львові. 

Цього місяця російські чиновники також продовжували  ширити тези, що санкції, введені проти рф є недієвими, а визнання росії «країною-спонсором тероризму» ні до чого не призведе.

Пропаганда також не втомлюється звинувачувати українську сторону в обстрілах Запорізької АЕС. Міноборони росії повідомило, що «київський режим поновив провокації для створення загрози техногенної катастрофи на Запорізькій АЕС. 

Своїми фейковими повідомленнями пропаганда продовжує боротьбу на інформаційному фронті. Її мета - дискредитація українського війська, політики керівництва держави, а також вплив на свою внутрішню аудиторію.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW