Корисні властивості листя волоського горіха: де стане в нагоді



Листя волоського горіха - корисні властивості та де використовують.

Зараз багато людей збирають волоські горіхи. Дехто на цьому намагається підзаробити, зібравши плоди в сусідньому дворі. Знайти застосування можна і листю, якщо знати як. Його часто використовують у приготуванні мазей і добрив.

Де використовують листя

Його можна застосувати в їжу. Для цього потрібно зібрати листя в червні - саме в цей період у ньому концентрується максимально корисних речовин. Потім його сушать на сонці і роблять із нього мазі, відвари та чаї. Усі рецепти можна знайти в інтернеті.

Великим попитом користується листя горіха у дачників. Можна зробити підгодівлю для рослин із золи опалого листя. Тут важливо помітити, що листя містить юглон, який може бути отруйним для деяких рослин і придушити їхній ріст.

Також потрібно розуміти, що зола підходить для кислотного ґрунту. Якщо у вас нейтральний або лужний - не використовуйте цей метод.

Користь листя волоського горіха

Звичайний лист волоського горіха містить чимало корисних речовин:

  • хінони;
  • флавоноїди;
  • вітаміни С, В1;
  • кислоти: елагову, галусову, кавову.

Також вони мають протимікробний і протизапальний ефект. Найчастіше з них роблять чай і настій.

Польза ореха

Польза ореха

Чай із листя горіха:

Залийте холодною водою і кип'ятіть 5 хвилин. На півлітра використовують 4 чайних ложки висушеного листя.

Якщо вам ліньки шукати листя, то воно продається в деяких аптеках. Пам'ятайте, що відвари можна робити із сушеного листя, яке потрібно зібрати в травні або червні. Такий чай допоможе в разі запальних процесів у кишечнику. Ще його можна використовувати для промивання очей і полоскання рота.

Читайте також: Тривожна валізка на випадок ядерної війни: що в ній має бути.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW