"Без бою немає слави": командирів захисників Маріуполя відзначено найвищою державною нагородою - званням Герой України, - ФОТО, ВІДЕО



Президент України Володимир Зеленський відзначив найвищою державною нагородою - званням Герой України та орденом "Золота Зірка" п’ятьох військовослужбовців – захисників Маріуполя та «Азовсталі» - командира окремого загону спеціального призначення Національної гвардії «Азов» Дениса Прокопенка (позивний "Редіс"), його заступника Святослава Паламаря, в. о. командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергія Волинського (позивний "Волина"), старшого офіцера «Азова» Олега Хоменка і командира 12-ї бригади НГУ Дениса Шлегу. Урочисте вручення нагород відбулося під час зустрічі  із захисниками «Азовсталі» та членами їхніх родин у Туреччині.

Про це повідомляє сайт 0564.ua з посиланням на пресслужбу Офісу Президента України.

Під час зустрічі з Героями України у Туреччині відбувся відеодзвінок Володимира Зеленського. Глава держави привітав військовослужбовців і подякував їм за виконання важливого бойового завдання з оборони Маріуполя.

«Ми всі пишаємося вами. І я надзвичайно щасливий, що з вами – рідні, і дуже щасливий, що ви в нас такі є. Ви не просто герої, ви – живі герої, і це дуже важливо. Я дякую кожному з вас. І ми зробимо все, щоб забрати ваших побратимів, які зараз у полоні. Пишаюся, що ми живемо в одній країні, за неї разом боремось і точно переможемо. Слава Україні!» – сказав Глава держави.

«Битва за Маріуполь і все, що відбулося з нами, вихід з полону – це українське диво наперекір долі. Всі прекрасно розуміють, що з нами мало статися. Тут є люди, які знають, що таке російські тортури й російський полон. І ця нагорода – це нагорода наших воїнів. Це нагорода нашого українського народу. Я дуже гордий з того, що я українець. Це найкрутіша нація у світі...», – зазначив заступник командира «Азова» Святослав Паламар.

Олена Зеленська також привітала воїнів від імені всіх українських громадян, яких вони захищали, та вручила цінні подарунки.

Дружина Президента переказала захисникам і їхнім родинам благословення від Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія, з яким вона зустрічалася напередодні у Стамбулі.

«Головне – що Україна бореться й боротиметься за всіх наших людей. Їх іще багато в російському полоні – чоловіків і жінок, військових і цивільних. І нам потрібен кожен і кожна. Живими», – сказала перша леді.

Захисники «Азовсталі» звернулися з проханням передати Володимиру Зеленському прапор України з підписами та побажаннями п’ятьох командирів та девізом "Без бою немає слави".

Момент зустрічі Героїв з родинами дивіться також на відео (нижче).



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW