«Бувають випадки коли дитині доводиться «жити» із зубною щіткою», - Нелюбіна Анастасія, лікар-стоматолог ортодонт. Особливості догляду за порожниною рота при ортодонтичному лікуванні



Якщо дійсно хочеться мати здорові зуби та гарну посмішку, то стоматологи є важливою частиною нашого життя. На жаль, нас привчили думати по іншому. Часто ми ставимося до своїх зубів як до чогось незначного, ніби без них в житті нічого не зміниться, а їх втрата ніяк не вплине на загальне здоров’я людини. Таке ж ставлення і до посмішки. Мало хто звертає увагу на естетику ротової порожнини. Це не правильно. І дуже шкода, що це розуміють далеко не всі. Стоматологи радять не баритися і почати відвідувати спеціалістів регулярно. Важливо також до цього привчати і малечу. Необхідно пояснити малюку, що похід до стоматолога не означає, що йому одразу будуть робити уколи, робити боляче чи видаляти зуб. Стоматологія має чимало напрямків, у кожного з яких різна кінцева мета. От як наприклад ортодонтія.

Більшість із нас не помічають яких – небудь порушень, але для багатьох порушення прикусу являється причиною комплексів, неприємного запаху із рота, «естетичної скованості», захворювання зубів, ясен, пародонту.

Про ортодонтію та догляд за ротовою порожниною малюка говоримо з Нелюбіною Анастасією, практикуючим лікарем- стоматологом ортодонтом, в комунальному підприємстві «Міська дитяча клінічна стоматологічна поліклініка Полтавської міської ради» .

Що таке ортодонтія?

Ортодонтія – це розділ стоматологіі, що займається профілактикою та лікуванням дефектів розвитку зубів, зубних рядів та щелеп.

За допомогою чого ви вирівнюєте зуби у діток?

Усі апарати для вирівнювання зубів поділяються на ті, що знімаються і ті, що тривалий час незнімаються.

Чи потрібен за цими апаратами якийсь особливий догляд?

Людині необхідно чистити зуби 2 рази на день. Це аксіома. А от якщо в порожнині рота з'являється ще щось, то догляд за зубками істотно змінюється. Треба доглядати не лише за зубами, а ще й за апаратом.

Знімні апарати бувають такі що носяться цілодобово, а бувають такі що знімаються під час їжі, тренувань, якщо вони є у дитини.

Ті апарати, що знімаються дитина повинна чистити 2 рази на день. Він чиститься тими ж засобами і предметами гігієни порожнини рота, що і зуби - зубна паста та зубна щітка , якими дитина вже звикла користуватися.

Ні в якому випадку не можна обробляти апарат окропом. І не потрібно їх обробляти спиртом. Ці дії призводять до деформації апарату.

Якщо апарат незнімний там все інакше. В такому випадку дитина повинна жити із зубною щіткою. Ці апарати чистяться після кожного прийому їжі. Навколо брекетів накопичується все, що ми їмо і очистити це доволі складно, якщо користуватись зубною щіткою лише 2 рази на день. Раз на півроку дитина повинна приходити на професійну чистку зубів до лікаря-стоматолога.

Для чищення брекетів застосовують особливі щіточки та йоршики. Про них розповідає лікар. Вони також необідні при догляді за порожниною рота.

Про всі тонкощі догляду ортодонти розповідають на прийомах, індивідуально кожному маленькому пацієнту.

Телефони для запису до лікарів-стоматологів КП «МДКСП ПМР»: 0532 56-59-36; 0509181907



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW