Виїзд студентів закордон: кого ще стосується нова заборона



Українським студентам, які навчаються в іноземних вузах заборонено виїжджати за кордон.

Під час дії воєнного стану студентам, аспірантам та докторам, які навчаються у іноземних вузах заборонено перетинати кордон. Про це йдеться у офіційній відповіді Державної прикордонної служби України повідомили, пишуть "Українські новини".

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 №57. 

"Відповідно до пункту 2-6 Правил обмежено під час дії воєнного стану виїзд з України здобувачів фахової передвищої та вищої освіти, асистентів, стажистів, аспірантів та докторантів, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти", - вказано у відповіді Держпогранслужби на інформаційний запит.

«Держприкордонслужба України офіційно підтвердила, що до кінця війни не випускатиме на навчання за кордон студентів, аспірантів та докторантів», - прокоментували у відомстві.

Виїзд студентів іноземних вузів за кордон, Фото - "Українські новини"

Виїзд студентів іноземних вузів за кордон, Фото - "Українські новини"

23 вересня спікер Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив, що виїзд чоловіків-студентів для навчання за кордоном припинено з 14 вересня до врегулювання цього питання Кабінетом Міністрів України.

Раніше українські студенти, яких прикордонники не випустили на навчання за кордон, записали відеозвернення зі скаргами. Студенти, які навчаються за кордоном, з 15 вересня не можуть виїхати з України.

Читайте також: На стороні росії воює уродженець Львівщини: знайшли його документи, - ФОТО



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW