Альтернатива газу: в Житомирі збудують теплоелектроцентраль на біопаливі



В Житомирі розпочато підготовку до будівництва теплоелектроцентралі (ТЕЦ), яка використовуватиме біомасу, а саме деревну тріску, та тверде вторинне паливо (RDF). Її планують здати в експлуатацію наприкінці 2023 року. Окрім обласного центру таку саму ТЕЦ збудують і у Львові. У загальному об’єкти генеруватимуть 11 МВт електроенергії та 90 МВт теплової. Про це інформує НАК «Нафтогаз України».

« – У нас є зацікавленість вкладати гроші в такі проєкти, щоб імпортувати менше газу за колосальними цінами. Реалізація таких проєктів вигідна й економічно, і для екології, такі інвестиції швидко окупаються,при цьому гроші у вигляді податків надходять у місцеві бюджети, зростає кількість робочих місць», – зазначив голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко.

Також він переконаний, що пережити прийдешній опалювальний сезон вдасться при комплексному підході: використанні газу зі сховищ (їх зараз є 13,9 млрд куб м), стабілізації власного видобутку, модернізації мереж для запобігання теплових втрат, використанні біопалива тощо.

Також він закликає українців ощадливо використовувати газ, причому не лише через його певну нестачу, але й з тим, аби кошти спрямувати на підтримку армії.

Нафтогаз у майбутньому має наміри збудувати як мінімум 9 біоТЕЦ та біокотелень у 8 українських областях. Їх запланована загальна потужність – 250 МВт теплової енергії та 52 МВт електричної. Мета – замістити близько 2 млрд м куб природного газу та до 2027 року стати найбільшим генератором тепла з біомаси. Тож це дасть змогу Україні майже повністю замінити біоенергією природний газдля центрального опалення.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW