Вербував жителів Одещини та зливав ворогу розвідінформацію: судитимуть агента ФСБ під псевдонімом "Професор", - ФОТО



Слідчі СБ України завершили досудове розслідування щодо організатора міжрегіональної агентурної мережі фсб рф за підозрою у державній зраді.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

У серпні цього року співробітники СБУ припинили діяльність агентурної мережі ворожої спецслужби, яка діяла в декількох областях України під керівництвом завербованого одесита із псевдонімом «Професор». За завданням кураторів, він організував збір інформації щодо дислокації центрів прийняття рішень, військових і стратегічних об’єктів по всій Україні.

Досудове слідство встановило, що чоловік з власної ініціативи «співпрацював» з ворогом від початку широкомасштабного вторгнення рф. Він став резидентом фсб, який підшукував у інших регіонах потенційну агентуру, готову виконувати завдання зі збору інформації та корегування вогню.

Доведено, що зрадник отримував та відпрацьовував завданння фсб щодо збору розвідінформації в Одесі, яку передавав ворожій спецслужбі за відповідну грошову винагороду. Зокрема, йдеться про: 

- сили протиповітряної оборони та протикорабельних комплексів і артилерії в Одеській області;

- укріплення та специфіку об’єктів СБУ в Одеській області та ОК «Південь»; 

- результати ворожих обстрілів та суспільно-політичну обстановку в Одесі.

Спецпризначенці СБУ затримали «Професора» на «гарячому» - при дорозвідці навколо Одеської військової адміністрації. Наразі дії зловмисника кваліфіковано за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт скеровано до суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді п’ятнадцяти років або довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW