Мешканців Києва просять повідомляти про купи великогабаритного сміття біля будинків



Мешканців Києва просять повідомляти комунальні служби, якщо біля їх будинків та не тільки вони виявили купи великогабаритного сміття, зокрема, старі меблі, двері та вікна, килими, лінолеум тощо.

Про це повідомляється на сторінці КП «Київкомунсервіс» у Facebook.

Ми маємо Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua». Долучайтесь та читайте, щоб бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Для забезпечення належного санітарного стану прибудинкових територій мешканців столиці просять повідомляти "Київкомунсервіс" про виявлені відходи біля житлових будинків і не тільки. Це відходи понад 50х50х50 сантиметрів, які за своїми розмірами не поміщаються у звичайні контейнери об'ємом 1,1 кв. м або інші контейнери.

До складу ВГВ та ремонтних відносять: старі меблі, матраци, килими, деяку побутову техніку, валізи, зняті під час ремонту квартир старі двері, вікна, лінолеум, унітази, інша сантехніка тощо.

Будівельні відходи та автомобільні шини не належать до складу побутових відходів. Якщо ви плануєте викинути велику кількість ВГВ, можна спланувати заздалегідь вивіз сміття, заповнивши форму на сайті «Київкомунсервіс».

Також можна написати в чат, або повідомити месенджер або Telegram.

Послуга з вивезення великогабаритного сміття має окремий тариф на оплату праці робітникам, які безпосередньо завантажують такі відходи в спецавтомобіль.

Крім того, ми писали, що в рамках Всесвітнього дня прибирання у столиці зібрали та вивезли майже 1,2 тисячі кубометрів сміття. І це лише за минулі вихідні.

Також раніше розповідали про те, що на Київщині ізраїльська компанія GreenMix планує побудувати завод з екологічної переробки будівельного сміття. Наразі з подвір‘їв зруйнованих будинків вивозять сотні тонн сміття. Так, відбулися перші переговори з представниками компанії.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW