За минулу добу ворог завдав по Україні чотири ракетні та 27 авіаударів. Хроніка великої війни: 23 вересня



Розпочалася двісті дванадцята доба героїчного протистояння Української нації російському широкомасштабному вторгненню.

Генеральний штаб ЗСУ повідомляє: На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. На інших напрямках противник здійснив обстріли з танків, мінометів та артилерії різних калібрів: на Сіверському напрямку – в районах населених пунктів Шалигіне, Миропільське, Волфине та Їздецьке Сумської області; на Слобожанському напрямку – в районах населених пунктів Дубнівка, Гоптівка, Вовчанськ, Кам’янка та Куп’янськ; на Краматорському напрямку – Маяки, Миколаївка, Діброва, Крива Лука, Пришиб та Сіверськ; на Бахмутському напрямку – Соледар, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина, Зайцеве, Веселе, Білогорівка і Яковлівка; на Авдіївському напрямку – Красногорівка, Опитне, Мар’їнка, Новомихайлівка; на Новопавлівському напрямку – Вугледар, Золота Нива, Нескучне, Времівка, Новоукраїнка, Велика Новосілка; на Запорізькому напрямку противник активних дій не проводив, разом з тим обстріляв з артилерії населені пункти Мала Токмачка, Нова Токмачка, Малі Щербаки, Зелене Поле, Залізничне та Рівнопілля. На Південнобузькому напрямку обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів.- особового складу ‒ близько 56 060 (+550) осіб ліквідовано,- танків ‒ 2254 (+18) од,- бойових броньованих машин ‒ 4796 (+20) од,- артилерійських систем – 1355 (+14) од,- РСЗВ – 326 (+8) од,- засобів ППО ‒ 170 (+1) од,- літаків – 254 (+1) од,- гелікоптерів – 219 (+1) од,- БПЛА оперативно-тактичного рівня – 950 (+9) од,- крилатих ракет ‒ 240 од,- кораблів/катерів ‒ 15 од,- автомобільної техніки та автоцистерн – 3659 (+29) од,- спеціальної техніки ‒ 126 (+1) од.Секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв повідомляє:Внаслідок нічних ударів по Запоріжжю постраждала цивільна інфраструктура міста та цивільні.

"На цей час відомо про сім ушкоджених будинків, в яких повилітали шибки...На жаль, знову постраждали люди.", - написав він.

 Відомо, що вночі ворог випустив по Запоріжжю 10 ракет.

Голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко повідомляє: 

російські війська обстріляли Дніпропетровщину, є загиблі та поранені цивільні.

"Росіяни вкотре накрили вогнем Нікопольський район. На ранок ударили з «Градів» та важкої артилерії по Нікополю та Марганцю. Скерували на мирні міста майже 30 снарядів. У Марганці двоє людей загинули - чоловік та жінка. За попередньою інформацією, ще дев’ятеро поранені. Трьох з них рятувальники дістали з-під завалів", - йдеться у повідомленні.

За його словами у місті сталося займання будинку. Вогнеборці полум’я уже вгамували. Російські снаряди 8 будинків пошкодили, один  - зруйнували. 

Командування ПС ЗСУ повідомляє:

Повітряні сили Збройних сил України за добу знищили 7 повітряних цілей, авіація завдала до 10 групових авіаударів.

За добу 22 вересня зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил ЗСУ знищили сім повітряних цілей: три БпЛА оперативно-тактичного рівня та чотири безпілотники-камікадзе Shahed-136 іранського виробництва, які загарбники маркують, як «Герань-2».

«Авіацією Повітряних сил здійснено до 10 групових авіаударів на різних напрямках. Бомбардувальники та штурмовики знищили кілька десятків загарбників, до 20 одиниць бойової броньованої техніки, взводний опорний пункт та інші цілі», - ідеться в повідомленні.

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW