Тарифи не зміняться, тепломережа майже готова - що у Чернівцях з опалювальним сезоном



У Чернівецькій міській раді кажуть, що рівень готовності до майбутнього опалювального сезону - 94%. Але що це означає? 

Чим холодніше стає на вулиці - тим більше чернівчан цікавить, чи дадуть опалення своєчасно. 21 вересня відбулася пресконференція, присвячена виключно опалювальному сезону.

Про те, наскільки місто готове до холодів, розповіли заступник міського голови Василь Зазуляк та керівник "Чернівцітеплокомуненерго" Ігор Ніколенко.

Вони розповіли, що стан готовності мереж, котелень і всього обладнання - "практично на рівні 95%". Запевнили, що до початку опалювального сезону місто буде готове на 100%. 

Інша справа, що для стабільного опалення потрібно, щоб місто постійно було забезпечене газом та електроенергією. Але це питання - не в компетенції міськради чи теплокомуненерго. Це проблема загальноукраїнська, адже ворог завдає ударів по критичній інфраструктурі країни.

У місті є котельні на твердому паливі, але їх небагато. Тут головне - забезпечити такі котельні твердим паливом, тобто закупити його. Є проєкт, який передбачає паралельно з газом обігрів соціальних установ (лікарні, школи, дитсадки) твердим паливом. В залежності від можливостей бюджету сподіваються ще доставити на якусь суму такі твердопаливні котельні. У крайньому випадку такі приміщення можуть використовуватися для обігріву людей. 

Ігор Ніколенко розповів, що на балансі Чернівцітеплокомуненерго - 90 котелень. Обслуговують 92 км мереж. На котельнях встановили 220 котлів, 450 насосних станцій з електродвигунами. Частково замінили насосне обладнання. Закупили 29 насосних станцій, з них 26 вже змонтовані. Замінили півтора км тепломереж, зробили ізоляцію повітряних трубопроводів - це, щоб не втрачалася теплова енергія. Ще промили котли, щоб прибрати сольові відкладення. 

Ще підприємство встановлюватиме у великих котельнях частотні перетворювачі, які регулюватимуть напругу, щоб електроенергія використовувалася за необхідністю. Це дозволить зекономити 30-40% електроенергії, - каже керівник підприємства.

За його словами, Чернівцітеплокомуненерго - на завершальній стадії підготовки до опалювального сезону. Ігор Ніколенко зазначив, що тариф для населення залишиться на рівні минулого року, а ті були затверджені у 2018 році.

Боржників ще раз закликали внести хоч якусь оплату за минулі опалювальні сезони.

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новини Чернівців)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news0372



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW