лукашенко доручив розпочати підготовку до оборони білорусі за нормами воєнного часу



Сьогодні, 20 вересня самопроголошений президент білорусі лукашенко дав наказ Раді безпеки розпочати підготовку оборони республіки за нормами воєнного часу. Він заявив, що напоготові повинні бути не лише регулярні війська, але й народне ополчення.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на "УП".

"Не треба нам дорікати, що ми там в Україні збираємося воювати та інше. Нам треба захистити свою вітчизну. І що стосується підтримки росії, ще раз підтверджую: через білорусь жодного удару в спину, в бік, збоку, з флангів по російських військах бути не повинно. І не буде", - сказав він.

лукашенко назвав "небезпечно" ситуацію в умовах війни росії проти України, закликав підконтрольну йому владу нічого не боятися і піднімати по тривозі не лише регулярні війська, але й народне ополчення, яке начебто формується.

"Ситуація дуже серйозна. Я б навіть сказав небезпечна. І нам ні в якому разі не можна спрощуватися. Не треба нічого боятися. Треба нам підняти по тривозі якусь військову частину за нормами воєнного часу, значить, треба. Треба відмобілізувати її, щоб ми бачили, чи живі люди, які приписані до цієї частини, значить, треба її відмобілізувати. Треба територіальну оборону підняти, значить, треба. Треба народне ополчення - перевірити там на місці, що це за бійці у нас будуть, і яка в них зброя, значить, треба", - сказав він.

Також лукашенко заявив про загрозу повалення влади в країні та створення на її території нової України.

"В Україні вже створюються якісь чи то полки, чи то батальйони для повалення не тільки влади. Але для того, щоб перевернути, відірвати білорусь і приєднати до блоку НАТО. Знову хочуть нову Україну тут у білорусії створити. Це неприпустимо", - заявив він.

Також чергову заяву до кінця сьогоднішнього дня планує зробити путін. За інформацією, вона імовірно стосуватиметься так званих "референдумів" на територіях окупованих територій "лнр", "днр", Херсонської та Запорізької областей.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у рф посилили покарання військовозобов'язаних.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW