У звільненому Ізюмі СБУ викрила пособницю ворога, яка допомагала окупантам розкрадати український газ



За даним слідства, 52-річна ізюмчанка, яка родом зі зруйнованого рашистами Маріуполя, добровільно пішла на співпрацю з російсько-окупаційними військами.

Ще наприкінці квітня жінка погодилась на пропозицію ворога очолити газорозподільне підприємство, яке окупанти створили на базі захопленої Ізюмської дільниці газопостачання ПАТ "Харківгаз", повідомив речник Управління СБ України в Харківській області Владислав Абдула.

У звільненому Ізюмі СБУ викрила пособницю ворога, яка допомагала окупантам розкрадати український газ , фото-1

Виконуючи вказівки рашистів зловмисниця організувала запуск на окупованій території газорозподільчої станції та незаконнне споживання українського газу для потреб російсько-окупаційних військ без обліку у газотранспортній системі України.

Співробітники спецслужби викрили та затримали пособницю ворога під час оперативного відпрацювання деокупованих територій Харківської області.

Наразі слідчі СБУ повідомили зловмисниці про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років.

Вирішується питання щодо обрання стосовно неї судом запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Затримання проводили співробітники Управління СБУ в Харківській області під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.









AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW