На півдні України ЗСУ продовжують виконувати бойові завдання та забезпечують вогневий контроль ворожої логістики, транспортних артерій, - ВІДЕО



Обстановка в зоні відповідальності ОК "Південь" залишається напруженою та динамічною у розвитку. Суттєвих змін у стані, складі та положенні противника не відмічено.

Про оперативну обстановку на півдні України станом на 14:00 17 вересня 2022 повідомляє ОК "Південь".

Під покровом ночі ворожа диверсійно-розвідувальна група в районі звільненого Нововознесенського намагалася проникнути в тил наших підрозілів. Група була виявлена та після стрілецького бою із втратами відійшла назад.

Ворог продовжує тактику ракетних,  артилерійсько-мінометних обстрілів та  авіаударів по наших позиціях і по населених пунктах з цивільним населенням.

Протягом ночі Нікопольщину ворог обстрілював «Градами» та важкою артилерією.

По Нікопольській, Марганецькій та Мирівській громадах вдарило більш ніж 90 снарядів.Люди не постраждали. Понівечені будинки, автівки, заклад освіти, промислове підприємство, газоводи та лінії електропередач.

У інших районах області вночі кричала сирена, та минулося без атак і на цю хвилину спокійно.

В Очакові "Градом" ворог атакував портову інфраструктуру. Без людських втрат.

Березнегуватську і Шевченківську громади Миколаївщини також обстріляно "Градами". Влучання по сільгоспугіддях між сіл. Людських втрат нема.

Наші ракетно-артилерійські підрозділи продовжують виконувати бойові завдання та забезпечують вогневий контроль ворожої логістики, транспортних артерій, місць скупчення.

В Чорному морі поблизу узбережжя Криму  маневрують 11 ворожих кораблів, серед яких 3 надводних  ракетоносії, споряджені 24-ма ракетами "Калібр" та 4 вдк .

Штормова погода тримає мінну загрозу на позначці - високовірогідна.

Російського агента, який фіксував на прихований відеореєстратор позиції ЗСУ на півдні України затримано Службою безпеки України. У результаті спецоперації в Миколаєві затримали агента головного управління генерального штабу зс рф. Зловмисник збирав розвіддані про дислокацію та переміщення підрозділів Сил оборони у прифронтових районах, а насамперед військової техніки, переданої Україні від західних партнерів.

Загроза такої колаборації саме у сприянні ворогу в наведенні тих самих ракетних ударів, які загрожують всій Україні.

"Імовірність  ракетних ударів та обстрілів південних регіонів залишається вкрай високою.

Не нехтуйте правилами безпеки , дотримуйтесь алгоритмів дій, будьте обережні і обачні у поводженні з підозрілими й небезпечними предметами. Не наражайте себе на небезпеку,  не піддавайтеся ворожій пропаганді і паніці, яку окупанти використовують, як психологічну зброю.

Сили оборони на варті і  в єдності з народом.

Разом до перемоги! Все буде Україна!", - йдеться у повідомленні.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW