206 день повномасштабної війни. Все, що відбувається в Україні, - онлайн



Сьогодні 17 вересня, субота. Триває 206 доба героїчного спротиву українського народу загарбницькій війні, що розв'язала росія проти України.

Ворог проводить підлу війну проти мирного населення. Знищує інфраструктуру міст. За минулу добу російська армія обстріляла 58 населених пунктів України.

Окупаційна влада боїться українців. За інформацією української розвідки, на окупованих територіях росіяни посилюють боротьбу з українським активом.

Бояться - і правильно роблять. Віримо в ЗСУ. Стежимо за подіями в країні онлайн.


10.22 На Херсонщині ЗСУ знищили ворожий пункт управління, станцію радіоелектронної боротьби та понтонну переправу.

Про це у своєму зведенні повідомляє Оперативне командування «Південь».

За минулу добу авіація ЗСУ нанесла 15 ударів по розташуванню російських окупантів. 

А ракетно-артилерійські підрозділи виконали 250 вогневих завдань по районах зосередження живої сили та техніки поблизу Старої Збур’ївки, пункту управління в Херсоні, станції радіоелектронної боротьби в Новій Каховці та альтернативній понтонній переправі поблизу Садового.

10.20 Очільник Донецької ВЦА про ситуацію на Донеччині: "Ніч на Донеччині минула відносно спокійно — тільки поодинокі обстріли в окремих точках на лінії фронту. 

Під артилерійський вогонь потрапили Авдіївка, Мар'їнка та села Комарської громади — Вільне Поле та Бурлацьке. Без постраждалих, обсяги руйнувань встановлюємо.

У Соледарі росіяни пошкодили приватний будинок — обійшлося без постраждалих. 

Сьогоднішня відносно спокійна ніч — це виняток. Росіяни стріляють по цивільних постійно — і будуть це робити, поки ми їх не виженемо. Не наражайте себе на невиправданий ризик — евакуюйтесь!"

10.00 Оперативна ситуація від Генштабу ЗСУ

Ворог продовжує зосереджувати свої зусилля на спробах повністю окупувати Донецьку область, організувати оборону та утримати тимчасово захоплені території, а також зривати активні дії Сил оборони в окремих районах. Обстрілює наші позиції вздовж лінії зіткнення, проводить заходи з перегрупування військ на певних напрямках, вводить резерви та проводить повітряну розвідку.

Залишається загроза нанесення повітряних та ракетних ударів по всій території України.

Ворог продовжує атакувати домівки мирних жителів та об'єкти цивільної інфраструктури, порушуючи закони та звичаї війни та норми Міжнародного гуманітарного права.

За минулу добу ворог завдав 4 ракетних удари та 24 авіаудари та здійснив 72 атаки МЛРС.

В результаті авіаударів, ракетних ударів та застосування зенітних ракет пошкоджено інфраструктуру понад 58 населених пунктів. Зокрема, це Харків, Золочів, Дружківка, Сіверськ, Закитне, Нью-Йорк, Веселянка, Мар'їнка, Краснохорівка, Полтавка, Малі Щербаки, Мирне, Велике Артакове, Кривий Ріг, Нікополь, Ольхівське, Запоріжжя, Орігів, Миролюбівка, Очаків та Сухий Ставок.

На Волинському, Полісському та Сіверському напрямках ситуація суттєво не змінилася.

На інших напрямках ворог обстрілював з танків, мінометів та артилерії, а саме:

  • на Харківському напрямку, зокрема з території російської федерації, в районах поселень Кудіївка, Гоптівка, Стрілеча, Вільхуватка, Анискине, Синьок, Кам'янка, Пристин та Дворічна;
  • на Слов'янському напрямку - в районі населених пунктів Хороховатка та Бахтин;
  • в Краматорському напрямку - Крива Лука, Пискунівка, Райгородок, Старий Караван, Миколаївка, Дронівка, Роздільне, Сіверськ, Верхньокам'янське, Святогірськ, Соснова, Олександрівка та Яремівка;
  • в Бахмутському напрямку - Білохорівка, Роздолівка, Виключення, Одрадівка, Соледар, Миколаївка Друга, Бахмут, Бахмутське, Яковлівка, Весела Долина, Щасливий та Майорськ.
  • Ворог не вів активних дій на Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках. Від ворожого артилерійського вогню постраждали Авдіївка, Веселе, Опитне, Нетайлов'є, Зелене Поле, Полтавка та Новопіль.
  • На Південнобузському напрямку окупанти обстріляли уздовж лінії зіткнення. Від пожежі постраждали понад 26 населених пунктів.

Значні втрати серед підрозділів так званого «Союзу добровольців Донбасу» підтвердилися. Пораненим представникам батальйону вказаного незаконного збройного формування, який брав участь у штурмі Авдіївки, після евакуювання до Ростова-на-Дону, відмовили у медичній допомозі в лікарні, оскільки вони не мають статусу регулярне військове формування.

На тимчасово захоплених територіях Запорізької області нещодавно так званий голова цивільно-військової адміністрації заявив про посилення "санкцій" проти патріотично налаштованих громадян України. Відчуваючи рух опору, окупанти та колаборанти погрожують людям ув'язненням за надання підтримки представникам руху опору, а активістам загрожує примусова депортація до самопроголошених квазі- державних суб’єктів на території тимчасово окупованих Донецької та Луганської областей, де така діяльність карається смерть.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбивали атаки ворога, завдаючи втрат по ІТМ, в районах населених пунктів Бахмут, Зайцеве, Авдіївка, Миколаївка Друга та Новомихайлівка.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони вдарила по окупантам. Підтверджено, що вражено 9 областей концентрації ворожої живої сили та військової техніки, 3 опори, тиловий командно-контрольний пост та 2 позиції зенітних ракетних систем.

Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони знищили один літак Су-24, три крилаті ракети та один ворожий БПЛА на різних

За минулу добу ракетні війська та артилерія завдали вогневих збитків резервам окупантів у районах зосередження та на станції розвантаження. Втрати окупантів уточнюються.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW