Екс-меру Черкас повідомили про підозру у державній зраді



Повідомляють, що 24 лютого він був на Київщині, де мав допомагати російським військовим встановлювати окупаційний режим.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Окрім нього, підозру також отримав інший екс-нардеп Олег Царьов.

Слідство встановило, що 24 лютого 2022 року зрадники незаконно поза межами пунктів пропуску перетнули державний кордон України та прибули на тимчасово окуповану територію Київщини, щоб допомагати встановленню на ній окупаційного режиму.

Зокрема, задокументовано, що в тимчасово окупованому селі Катюжанка Вишгородського району зрадники записували інтерв’ю для росЗМІ, в яких:

  • називали українську владу «нацистами» та наводили маніпулятивні «факти», виправдовуючи російське вторгнення;
  • пропагували ідеї «руського міра» та розповідали про російських солдат-«визволителів від нацизму».

Встановлено, що ці фігуранти у супроводі озброєних військовослужбовців зс рф вторглися у церву під час богослужіння і схиляли селян до переходу на бік ворога. Зокрема, закликали визнати окупаційну владу країни-агресора та правомірними дії її збройних формувань.

Зловмисники неодноразово відвідували Катюжанську загальноосвітню школу, в приміщеннях якої окупанти катували українців, у тому числі, полонених, а сам соціальний об’єкт перетворили на вогневу позицію.

Наразі слідчі СБУ заочно повідомили зрадникам про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч.1 ст. 332-2 (незаконне перетинання державного кордону України з метою заподіяння шкоди інтересам держави або особою, якій заборонено в’їзд на територію України, або представниками підрозділів збройних сил чи інших силових відомств держави-агресора у будь-який спосіб поза пунктами пропуску через державний кордон України).

Володимир Олійник народився у Жашківському районі. Був міським головою Черкас два терміни: із 1994 по 2002 роки.

Народний депутат 3 скликань від “Батьківщини” та “Партії регіонів”.

У серпні 2015-го разом з іншими колишніми високопосадовцями України часів президентства Януковича заснував у Москві «Комітет порятунку України», що виступив з позицій російської пропаганди.

Джерело: Вісімнадцять три нулі



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW