В деокупованому Ізюмі знайшли нове масове поховання людей



Світ повинен знати, що реально відбувається, і до чого призвела російська окупація.

В Ізюмі 16 вересня на місці, де днем раніше було знайдене масове поховання людей, працюватимуть українські та міжнародні журналісти. Сьогодні відбуватиметься ексгумація тіл.

Про це під час відеозвернення заявив Президент України Володимир Зеленський.

"В Ізюмі на Харківщині знайдене масове поховання людей. Необхідні процесуальні дії там уже розпочалися. Більше інформації – чіткої, перевіреної інформації – має бути завтра. Завтра ж в Ізюмі будуть журналісти – українські та міжнародні. Ми хочемо, щоб світ знав, що реально відбувається і до чого призвела російська окупація. Буча, Маріуполь, тепер, на жаль, Ізюм... Росія всюди залишає по собі смерть. І повинна за це відповідати", - наголосив Зеленський.

Глава державі підкреслив, що світ повинен притягнути росію до реальної відповідальності за цю війну.

Окрім того, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець поінформував, що російські військові знищили понад 70% будівель в Ізюмі.

За його словами, місцеві мешканці щиро дякують та радіють поверненню української влади на ці території, і це не дивно.

"Поки я з командою перебував в місті, військослужбовці разом із слідчими та місцевими жителями ідентифікували декілька місць, де відбувалися воєнні злочини. Катівня, влаштована в підвалі, поруч з приватними будинками, де з жінок і чоловіків вибивали покази проти української армії. Навіщо це робити людям, які повністю контролювали місто — невідомо", - уточнив омбудсман.

Лубінець заявив, що відомо лише те, що під нелюдські знущання міг потрапити кожен.

При цьому український омбудсман зазначив, що у Ізюмі на місці працюють не тільки органи держвлади України, комунальники та сапери - сюди приїхали також українські та закордонні журналісти, щоб увесь світ побачив злочини, які продовжує скоювати рф.

"Якщо хтось думав, що вони зупинилися на Бучі, бо жахнулися своїй жорстокості - це не так. російське політичне і військове керівництво нагороджує воєнних злочинців, ставить їх у приклад тим самим поширює практику масових злочинів проти цивільного населення. Свідчень зібрано дуже багато, і ця робота продовжується і сьогодні", - уточнив Лубінець.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW