На Житомирщині поліцейські та соцпрацівники врятували малюка від загроз батьківського недогляду



13 вересня ювенальні інспектори відділу поліцейської діяльності №1 (м. Баранівки) Новоград-Волинського райвідділу спільно із службою у справах дітей провели рейд на території Баранівської громади. Вони відвідали сім’ї, які раніше вже потрапляли у поле зору правоохоронців та соціальних служб через негаразди, пов’язані з недоглядом за дітьми.

Проводячи профілактичну роботу, поліцейські перевірили родину 30-річної жінки, яка має на вихованні 11-місячного хлопчика.

Правоохоронці застали голодну дитину у занедбаному помешканні. По всьому будинку були розкидані речі, а на столі знаходились недопалки, недоїдки та брудний посуд. У помешканні панували безлад та антисанітарія, а матір хлопчика, яка напередодні вживала спиртне, не звертала уваги на дитину.

Зовнішній вигляд малюка занепокоїв правоохоронців та соцпрацівників, відтак було прийнято рішення доставити хлопчика до лікувального закладу для обстеження.

Родина перебуває на обліку соціальних служб, а жінку вже неодноразово притягували до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків. Декілька років тому із сім’ї вилучили 4 дітлахів, а їх матір позбавили батьківських прав. Судячи з побаченого рейдувальникми, на шлях виправлення вона так і не стала.

Наразі вирішується питання щодо доцільності перебування малолітньої дитини у такій родині.

Із жінкою поліцейські провели профілактичну бесіду, склали адміністративні матеріали за ч. 2 ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) КУпАП та направили їх до суду для прийняття відповідних рішень.

Правоохоронці закликають дорослих бути відповідальними. Адже забезпечення належних умов для розвитку, здоров’я і життя дітей – прямий обов’язок їх батьків.

Відділ комунікації поліції Житомирської області



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW