Україна не проводить фільтрацію на деокупованих територіях – Кириленко



Керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко пояснив, що являють собою стабілізаційні заходи на деокупованих територіях.

Він підкреслив, що вони не мають нічого спільного з фільтрацією, яку проводять загарбники.

Про це він сказав на брифінгу в медіацентрі Україна – Укрінформ, відповідаючи на питання: "Що являють собою стабілізаційні заходи на деокупованих територіях?".

"Це робота правоохоронних органів, спецслужб. Це виявлення можливих колаборантів на територіях деокупованих, ну і відповідне відновлення органів державної влади на цих територіях. Тобто, ці процеси йдуть відразу паралельно для того, щоб відразу включитися в роботу і допомогу місцевого населення", - сказав очільник області.

Кириленко зазначив, що це він так стисло сказав, "щоб не розкривати всі подробиці, як воно відбувається".

Але він підкреслив, що ці заходи стабілізації не можна порівнювати з фільтраційними заходами загарбників, бо це зовсім різні дії.

"Але точно вам скажу, що жоден зі стабілізаційних заходів ні в якому разі не направлений на те, щоб застосовувати якісь каральні міри, чи які носять такий жорстокий характер. Вони направлені виключно на відновлення влади і направлені на захист прав і свобод жителів тієї чи іншої громади. Я не хочу застосовувати слово «фільтрація», бо її проводять окупанти і у них це є просто приниження людини і взагалі нехтування будь-якими свободами і правами людей", - пояснив Кириленко.

Читайте також:

  • Масований обстріл Слов'янська: зруйновані багатоповерхові будинки, є поранені та загиблий
  • Нацгвардія підтвердила деокупацію Святогірська
  • Поклав своє життя за Батьківщину - під Балаклією загинув мешканець Слов’янська

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW