Шантаж та маніпуляція — сучасні інструменти путінського рекету щодо Запорізької АЕС



Європа та Америка вже давно перестали вірити в загрозу “ядерного удару” від росії.
Цивілізовані країни дуже добре розуміють, що це лише пусті погрози. Тож путін винайшов новий більш дієвий спосіб маніпуляції, який дозволяє йому тримати у напрузі весь світ. Запорізька атомна електростанція.

Офіційний кремль вдало підтримує думку, що станція знаходиться в руках невігласів, які можуть спричинити ядерну катастрофу з необережності. Міфи довкола ЗАЕС ширяться постійно російськими пропагандистами.

Так, наприклад, українцям погрожують дефіцитом електроенергії, через виведення ЗАЕС з української електромережі. Однак, експерти спростовують це, заспокоюючи, що українські електромережі мають достатні потужності щоб забезпечити країну електроенергією за умови відключення ЗАЕС.

Не відповідають дійсності й погрози росіян підірвати енергоблоки ЗАЕС: «Спершу слід зазначити, що будь-які провокації з боку росії щодо вибуху атомних реакторівна Запорізькій АЕС – блеф. Такий самий блеф, як промова Кисельова про «затоплення Британії шляхом завдання удару ракетою «Сармат», — заявляють аналітики.

Заступник голови комітету Верховної Ради України з питань енергетики Олексій Кучеренко висловив думку, що путін намагається у будь-який спосіб “віджати” в України ЗАЕС, але не має наміру її знищувати.

Для реалізації свого плану він з одного боку намагається влаштовувати провокації з обстрілами Енергодару та самої АЕС, щоб звинуватити в цьому Україну. За цим планом міжнародна спільнота має натиснути на українську сторону, щоб та добровільно передала станцію під контроль росії.

З іншого боку, шляхом провокації виникнення техногенної катастрофи у кремлі хочуть переконати український уряд, щоб вони пішли на умовляння Заходу та самостійно передали «Росатому» контроль над ЗАЕС.

«Очевидно, що йому це не вдасться, оскільки навіть у разі спроб перенаправити електроенергію до Криму, ЗСУ зможуть перебити лінії електропередач нанесенням високоточних ударів по них. Однак окупанти в силах відключити ЗАЕС, тим самим залишивши Україну без потужної електростанції в зимовий період. Це варіант найімовірніший у тому випадку, якщо росія не зможе реалізувати перші два», — розповів Кучеренко.

За його словами, для України це не стане катастрофою. Енергетик переконаний, що в країні достатньо інших станцій, що виробляють електроенергію, крім того, є вугілля та деякі запаси газу. Він упевнений, що в зимовий період у будинках буде знижено подачу тепла, буде введено обмеження щодо використання електрики, проте люди не замерзнуть.

Росія використовувала абсолютно всі свої важелі тиску, які виявилися неефективними. Енергетичний шантаж ЄС не вдався.

Нагадаємо, російські окупанти захопили найбільшу атомну електростанцію в Європі Запорізьку АЕС ще на початку повномасштабної війни, 4 березня. Працівники станції опинилися у заручниках. На станції перебувають російські військові, а також співробітники Росатому.

Джерело



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW