Рятувальники звертаються до мешканців Житомирщини: горить сухостій!



Звернення до мешканців регіону

Шановні громадяни!

Ситуація, що склалася в регіоні із пожежами у природних екосистемах змушує звернутися до вас. За останній тиждень в області виникло майже 90 таких загорянь, 23 з яких за минулу добу! Загалом з початку року зафіксовано 900 таких пожеж, вогнем пройдено 1500 га території. Але завжди найстрашніше це загибель людей – цьогоріч маємо два трагічних випадки, ще 6 людей – отримали травми. Переконаний, що спільними зусиллями ми здатні впоратися з труднощами та досягати успіху. Сподіваюся, що саме разом ми й зупинимо стрімкий ріст кількості таких загорянь.

Щодня рятувальники ліквідовують загоряння сухої трави у різних населених пунктах області, інколи пожежний автомобіль навіть не встигає повернутися до частини, як уже необхідно прямувати на новий виклик. Кожна така пожежа це гектари спалених територій нашої області, а в багатьох випадках – знищені будинки та господарства. Зокрема, вчора у с. Велика Фосня Овруцької ТГ Коростеньского району вогонь із сухої трави, яку спалювало населення, перекинувся на дві господарчі будівлі та загрожував поширитись на три оселі громадян. Рятувальники три години приборкували полум’я, завдяки їхнім зусиллям житло вдалося врятувати, але полум’я все ж таки знищило покрівлі зазначених господарчих будівель.

Наша Служба не припиняє проводити роз’яснювальну роботу щодо попередження виникнення таких загорянь та нещасних випадків на них. Проте люди самі повинні контролювати свої дії, які в умовах найвищого рівня пожежної небезпеки можуть спричинити займання. Господарі залишають без нагляду палаючу стерню та післяжнивні залишки, сміття, через що вогонь може перекидатись на лісові масиви та будівлі. В багатьох випадках ситуація ускладнюється сухої та вітряною погодою. Такі дії наносять державі значних матеріальних та екологічних збитків.

Наразі наша Україна переживає непростий період. Війна, яка прийшла на нашу землю забирає людські життя, сили та фінансові ресурси. Я закликаю вас не нищити рідну землю, як це роблять російські загарбники, а берегти та захищати її.

Начальник

Головного Управління ДСНС України

в Житомирській області



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW