Україну накриє циклон з атмосферними фронтами: прогноз погоди на 11 вересня



В неділю, 11 вересня, Україну накриє циклон з атмосферними фронтами. Задощило, похолоднішало, посилився вітер. Окрім сходу та південного сходу - там навіть сонечко та тепліше.

Про це повідомляє редакція.

Синоптикиня Наталка Діденко повідомляє, що дощі 11-го вересня втримаються в більшості областей України й завтра - волога погода очікується у північних, центральних, західних областях, а також на Одещині та Миколаївщині. Місцями можливі сильні дощі. 

А ось на Запоріжжі, в Криму та в східних областях суттєві опади - навряд.

Вітер південно-східний, у західній частині - північно-західний, завтра ще залишатиметься із сильними поривами.

Температура повітря розподілиться цікаво й строкато: найхолодніше буде на Волині, Рівненщині, у Чернігівській, Полтавській, східній Черкащині, Сумській областях, частині Харківщини та Кропивницького з районами - максимально вдень не вище +9+12 градусів.

Несподіваний стрибок стовпчиків термометрів вгору буде на Київщині, Вінниччині, західних районах Черкащини - до +16+19 градусів. На сході Україні очікується +15+20 градусів. У західних областях, окрім Волині та Рівненщини, +16+20 градусів, на Закарпатті до +22 градусів. У південній частині протягом дня +20+24 градуси. 

У Києві 11-го вересня очікуються дощі та рвучкий вітер, а ось температура повітря короткочасно стрибоне вгору, вдень до +18 градусів.

У Дніпрі хмарна погода буде триматися до самого вечора. Вранці очікується дрібний дощ, який вдень набере силу, але ближче до вечора почне стихати.

За останні 130 років 11 вересня спостерігалась максимальна температура повітря 32.3° у 1909 році, а мінімальна 3.3° у 1900.

Україну накриє циклон з атмосферними фронтами: прогноз погоди на 11 вересня, фото-1

У Мелітополі хмарна погода буде триматися до самого вечора. Удень піде дрібний дощ, проте ближче до вечора він повинен стихнути.

За останні 130 років 11 вересня спостерігалась максимальна температура повітря 30.6° у 1963 році, а мінімальна 5.9° у 1968.

Україну накриє циклон з атмосферними фронтами: прогноз погоди на 11 вересня, фото-2

Народний прогноз погоди: 11 вересня відзначається свято Усікновення голови пророка Предтечі і Хрестителя Господнього Івана. День 11 вересня завершує літо: "Іван Пісний прийшов, літо красне відвів". Цього дня наші пращури слідкували за журавлями: якщо з Івана Пісного журавлі полетіли на південь, то осінь буде короткою, а зима – ранньою.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW