Успіхи ЗСУ на півдні та звільнення наших територій



Розпочалася сто дев’яносто восьма доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. З початку вересня ЗСУ звільнили понад 1000 км² української території.

Про це повідомив Володимир Зеленський, передає редакція.

У межах оборонних операцій, що тривають, наші герої звільнили вже десятки населених пунктів, – додав президент.

«У межах оборонних операцій, що тривають, наші герої звільнили вже десятки населених пунктів. І сьогодні цей рух продовжився, є нові результати. Загалом із 1 вересня звільнено понад тисячу квадратних кілометрів нашої території. 

Я вдячний усім українським воїнам, усім, хто виборює свободу для нашого народу – і на півдні, і на сході, і в боях на фронті, і тим, хто робить свій внесок у нашу перемогу відповідними операціями в тилу ворога. Звільнення нашої землі – це заслуга всіх, хто чітко та вчасно виконує загальний оборонний задум», - йдеться у зверненні Володимира Зеленського наприкінці 197-го дня війни.

Таким чином загальна площа території, яку повернуто під контроль України на Харківському та Південнобузькому напрямках, становить понад 700 квадратних кілометрів.

Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов під час онлайн-брифінгу представників Сил безпеки та оборони України в Military Media Center 8 вересня 2022 року.

"У ході ведення наступальних дій на Слов’янському напрямку підрозділи 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони, разом з підрозділами 15-го полку Національної гвардії України, просунулися у глибину до 3 км і звільнили населений пункт Озерне", — відзначив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов.

Успіхи ЗСУ на південному фронті. Наші захисники знищили 59 окупантів, три РСЗВ «Ураган», дві самохідні гармати, самохідну гаубицю, танк, два склади із БК та поромну переправу у Новій Каховці, повідомляє ОК «Південь».

На Харківщині ЗСУ просунулися майже на 50 кілометрів за три дні. Про ведення успішного контрнаступу повідомив Генштаб.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW