Поміченні відібрані автівки, розбитий центр селища: що лишилось у Високопіллі після "руського миру", - ФОТО



Під час піврічної окупації Високопілля на Херсонщині, пройшло дуже багато страждань та розрухи. Зараз на нього боляче дивитись. Вже на під'їзді до селища помітні масштабні руйнації - багатого і заможного до "руського миру".

Про це на сторінці Facebook написав депутат Херсонської обласної ради Ігор Йосипенко.

"З середини березня була окупація цього населеного пункту, в ньому залишалися місцеві жителі і бачили, як вороги знищують їх маленьку батьківщину. Спалені і зруйновані приватні садиби, вщент розбитий центр населеного пункту. А це - праця багатьох людей і навіть не одного покоління, вкрадені роки праці й - життя. По всьому селищу стоять понівечені автівки мирних людей, насильно відібрані, помаркові буквою Z - дорогі й не дуже, але вкрадені й розтрощені, а дехто на них збирав роками", - написав він.

За словами депутата, російські військові у місцевих позабирали паспорти, по селищу забороняли ходити, а якщо і дозволяли лише з білою ганчіркою.

"Це нагадує повністю поведінку німецьких солдатів Другої світової війни. Старі люди і не приховують свою зневагу до солдатів "другої арімії світу", які відбирали у них все з дому, в тому числі й їжу, мародерили, знущались з мирного населення і вбивали", - зазначив він.

Місцеві жителі тримаються на гуманітарній допомозі. Але залишатися там досі небезпечно, адже в селищі не зовсім спокійно. російські загарбники продовжують його обстрілювати, горять хати просто на очах. 

"Жителі Херсонщини мужні та незламні, тому, переживши окупацію, вони вже господарюють і думають, як будуть зимувати. Але не варто ризикувати своїм життям, треба в цей час перебути в безпечній зоні.

Завезли гуманітарну допомогу і в село Іванівка, де залишається трішки більше 20 найстійкіших жителів, які готують їжу на дровах і воду набирають з колодязів, відмовляючись від евакуації.

Високопілля звільнене. Вірю, що за цим населеним пунктом почнеться впевнені і переможні кроки ЗСУ подальшого визволення півдня України і не тільки! Херсонщину буде звільнено!", - написав Йосипенко.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW