Компанія Ахметова та Новинського пообіцяла гроші на розробку плану відбудови Маріуполя



Маріупольська міська рада та System Capital Management (SCМ), яка належить Рінату Ахметову та Вадиму Новинському, підписали  Меморандум про співпрацю. 

Заявлена мета такої співпраці - відновлення Маріуполя, повернення його до життя.

«Ще до деокупації міста розпочинається написання Стратегії відродження Маріуполя. Це – виклик для всього світу. Спільними зусиллями ми повернемо життя місту. Маріуполь до війни був вітриною відродженого Донбасу, після – стане вітриною відродження для всього світу», - сказав мер Маріуполя Вадим Бойченко.

Директорка з комунікацій SCM Наталія Ємченко говорила про високе - про сенси і майбутнє.

«SCM та її інвестор Рінат Ахметов вже багато років докладають всіх зусиль для розвитку Маріуполя. Ми віримо у перемогу України та деокупацію міста. Саме тому ще до звільнення потрібно бути готовими до швидкого відновлення та реновації, мати конкретну стратегію та план. Бути готовими поєднати зусилля. Для цього ми не пошкодуємо ні коштів, ні сил», - сказала Ємченко.

Відродження планується у декілька етапів. Від підрахування збитків до архітектурної візуалізації та створення плану швидкого відновлення інфраструктури. Навколо відбудови нового Маріуполя вже об'єднують зусилля Світовий банк, Європейський банк реконструкції і розвитку та USAID.

Проте спільнота Маріуполя вже зараз висловлює побоювання, що місто після перемоги знову потрапить під повний контроль Ріната Ахметова.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW