Терористичні російські обстріли Харкова, Нікополя і Кривого Рогу: що відомо на зараз



Розпочалася сто дев’яносто п’ята доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Зберігається загроза масованих авіаційних та ракетних ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на всій території України.

Редакція розкаже як минула ніч у найгарячіших точках України. 

В акваторії Чорного моря в готовності до застосування продовжують перебувати носії крилатих ракет морського базування “Калібр” противника.

Вцілому, за минулу добу, противник завдав три ракетних та понад 35 авіаційних ударів, здійснив близько 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ніч з 5-го на 6-те вересня російські окупанти почали з підступних ракетних ударів по цивільних об’єктах у містах Бахмуті та Костянтинівці. 

На Харківщині чергова ворожа атака по житловим будинкам 

Очільник ОВА Олег Синєгубов о 09:18 повідомляє, що у місті вибухи і закликав містян максимально перебувати в укриттях. За словами мера Харкова Ігора Терехова, постраждав багатоквартирний будинок у центральній частині міста.

Цієї ночі ворог вкотре завдав по Харкову ракетного удару. В Індустріальному районі пошкоджено 2-поверхову будівлю та зруйновано приватний житловий будинок, в якому перебувала 73-річна жінка. На жаль, вона загинула.

Протягом минулої доби російські окупанти обстрілювали Харківський, Богодухівський та Лозівський райони області. Пошкоджені житлові будинки, господарські споруди, сталися пожежі. 

У Золочеві загинули 2 чоловіків 39 та 52 років, окупанти обстріляли 7 житлових будинків.

На лінії зіткнення тривають бойові дії. Ворог не припиняє обстріли наших позицій. Біля населених пунктів Байрак і Асіївка завдав авіаційних ударів. Окупанти розміщують особовий склад і техніку у дитсадках та храмах, використовують Святотроїцький храм у Малій Комишувасі як шпиталь. Наші захисники міцно тримають свої позиції, не дають ворогові просунутися вперед та завдають йому відчутних втрат.

Перші фото з місця терористичного удару росії у Харкові по житловому будинку

За словами мера Харкова Ігора Терехова, будинок розташований у центральній частині міста. Ворог наніс ракетного удару близько 9 ранку.

«Зруйновано 3 поверхи в центральній частині п’ятиповерхового будинку. Також, неподалік виявлено вирву - це друга ракета. Від неї постраждалих попередньо немає», - повідомив начальник Слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов. 

Фото Сергій Болвінов:


Ворог не припиняє терору Дніпропетровщини

Кривий Ріг:

Керівник військової адміністрації міста Олександр Вілкул о 08:13 сповістив, що фіксуються ракетні удари. О 09:20 на місці обстрілу вирує масштабна пожежа. Голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко повідомив, що пожежа вирує на нафтобазі. 

Нікополь:

Голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко о 07:47 доповів, що Нікопольському районі російські окупанти тричі накрили район «Градами».

По самому місту терористичні удари дісталися житлових кварталів – поранено чоловіка і жінку. Вони госпіталізовані у стані середньої важкості.

Також у місті пошкоджено 20 багатоповерхових та 11 приватних будинків. Один будинок зруйнований.

На Запоріжжі не припиняються ворожі обстріли населених пунктів

На Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Протягом минулої доби ворог здійснив обстріли позицій українських захисників застосовуючи при цьому танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення. 

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів 

ТЕМИРІВКА, ГУЛЯЙПОЛЕ, ЩЕРБАКИ, КАМИШУВАХА, МАЛІ ЩЕРБАКИ, ОРІХІВ, БІЛОГІР'Я, НОВОДАНИЛІВКА, ЧЕРВОНЕ, МАЛИНІВКА, ЮРКІВКА, НОВОАНДРІЇВКА, ПОЛТАВКА, ОЛЬГІВСЬКЕ, ЗАЛІЗНИЧНЕ, ДОРОЖНЯНКА, МАЛА ТОКМАЧКА, КАМ'ЯНСЬКЕ.

Надійшло 47 повідомлень про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів російськими окупаційними військами.

Протягом минулої доби проводилась евакуація цивільного населення з тимчасово окупованої території. Евакуйовано 1266 людей, з них 309– діти.

Поліція Донеччини фіксує наслідки російських атак

Протягом доби армія рф 17 разів обстріляла Донецьку область. Постраждали цивільні мешканці, в тому числі дитина.

Під постійним вогнем окупантів перебувають Авдіївка та Бахмут. Ударів зазнали також місто Курахове, села Богоявленка, Хромове, Георгіївка та Костянтинівка.

Ворог застосував ракети ЗРК «С-300», реактивні системи «Град», артилерію. Зруйновано та пошкоджено 14 цивільних об’єктів, у тому числі 10 житлових будинків. 

Внаслідок ракетного обстрілу Курахового вночі зруйновано школу та пошкоджено шкільний автобус. А в Бахмуті поранено дитину та пошкоджено будівлю ДСНС.

Поліція та СБУ відкрила кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

За допомогою поліції евакуйовано ще 269 людей, з початку обов’язкової евакуації – понад 13 900 осіб, серед них 2339 – діти, 627 – люди з інвалідністю. 

По Миколаївщині ворог випустив крилаті ракети

Інформація щодо ворожих обстрілів у Миколаївській області за минулу добу, станом на 08:00 ранку 6 вересня 

За інформацією ОК «Південь», вчора, 5 вересня, силами протиповітряної оборони було знищено ракету «Іскандер», що ворог випустив по Миколаївщині.

Миколаївський район:

Інформація про наслідки бойових дій не надходила.

Баштанський район:

Вдень, 5 вересня, близько об 11:00 були обстріли с. Широке Широківської громади. Влучання було у вже зруйновану сільгоспбудівлю домогосподарства. Постраждалих немає.

Вночі, 6 вересня, близько 01:00 були обстріли околиці с. Явкіно Баштанської громади. Влучили в склад з зерном фермерського господарства. Внаслідок чого виникла пожежа. Постраждалих немає, по пошкодженням інформація уточнюється.

Тривають обстріли території та прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади. Інформація щодо пошкоджень та постраждалих уточнюється.

У Вознесенському та Первомайському районах день та ніч пройшли відносно спокійно.

За інформацією районних військових адміністрацій



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW