росіяни за добу обстріляли сім областей, на Херсонщині лунали потужні вибухи. Хроніка великої війни: 4 вересня



Розпочалася сто дев’яносто третя доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню.

Генеральний штаб ЗСУ повідомляє: На Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін. На інших напрямках противник здійснив обстріли військової та цивільної інфраструктури із застосуванням танків, бойових машин, ствольної та реактивної артилерії, а саме:на Сіверському напрямку - населених пунктів Михальчина Слобода у Чернігівській та Стукалівка в Сумській областях;на Харківському напрямку - Козача Лопань, Харків, Слатине, Соснівка, Уди, Петрівка, Великі Проходи, Старий Салтів, Андріївка;на Слов’янському напрямку - Богородичне, Долина, Краснопілля;на Краматорському напрямку - Слов’янськ, Сіверськ, Райгородок, Донецьке, Івано-Дар’ївка, Веселе;на Бахмутському напрямку - Зайцеве, Бахмутське, Соледар, Бахмут, Білогорівка, Виїмка, Роздолівка;на Авдіївському напрямку - Авдіївка, Новокалинове, Бердичі, Водяне, Первомайське;на Новопавлівському напрямку противник активних наступальних дій не проводив, здійснював обстріли районів населених пунктів Красногорівка, Орлівка;на Запорізькому напрямку ворог обстріляв райони населених пунктів Білогір’я, Ольгівське, Зелене Поле, Новопіль, Новосілка, Времівка;на Південнобузькому напрямку противник здійснював обстріли вздовж всієї лінії зіткнення. Намагається здійснювати логістичне забезпечення військ. - особового складу – близько 49 500 (+450) осіб ліквідовано- танків ‒ 2049 (+15) од,- бойових броньованих машин ‒ 4430 (+27) од,- артилерійських систем – 1147 (+13) од,- РСЗВ – 294 (+1) од,- засобів ППО – 156 (+3) од,- літаків – 236 (+1) од,- гелікоптерів – 206 (+1) од,- БПЛА оперативно-тактичного рівня – 864 од,- крилатих ракет – 203 од,- кораблів/катерів – 15 од,- автомобільної техніки та автоцистерн – 3276 (+8) од,- спеціальної техніки – 106 (+1) од.Очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомляє:Цієї ночі та зранку російські війська завдали кількох ракетних ударів по Миколаївщині і пошкодили лікувальні й навчальні заклади, готель і музей в обласному центрі, а також міста Вознесенськ і Очаків.

"Вночі 4 вересня, близько 02:30, Миколаїв зазнав масованого ракетного обстрілу, попередньо С-300. Суттєво пошкоджено три лікувальних заклади, два навчальних заклади, готель та музей. Також пошкоджено житлові будинки. Попередньо без жертв та постраждалих. Детальна інформація уточнюється", - йдеться у повідомленні.

Кім зазначив, що Вознесенськ обстріляли близько 05:00. На підприємстві сталося займання приміщень, без жертв. Є пошкодження житлових будинків. Детальна інформація уточнюється.

Крім того, о 06:02 ворог завдав ударів по м. Очаків Очаківської громади. Влучання в об'єкт цивільної інфраструктури. Також внаслідок обстрілу пошкоджено житлові будинки. Постраждалих немає.

Також в ОВА поінформували, що напередодні, 3 вересня, близько 11:30 ворог атакував Центральний район Миколаєва ракетою повітряного базування Х-59, випущеною із Су-35. Ракета влучила у приватний двір та зруйнувала будинок, господарчі споруди. Поранення отримала одна людина.

У другій половині дня під обстрілами було смт Первомайське Первомайської громади. Ворожі снаряди влучили по житлових будинках. Постраждалих немає.

Міський голова Мелітополя Іван Федоров повідомив в ефірі телемарафону:

У тимчасово захопленому ворогом Мелітополі на аеродромі в суботу внаслідок вибухів був знищений гвинтокрил.

«Учора ввечері були вибухи на військовій базі, яку ворог захопив з перших днів окупації. Це наш військовий аеродром. Потім відбулась детонація, після чого очевидці бачили, як ворог вивозить з військового містечка зруйновану військову техніку - гвинтокрил», - сказав Федоров.

Він також додав, що для ворожих військових та окупаційної влади ситуація в місті неспокійна та спекотна.

Також Федоров нагадав, що відучора у Василівці на перетині лінії розмежування ворог перестав пропускати вантажівки з гуманітарним вантажем.

«За останні сім днів війни ворог не поставив до наших лікарень жодної коробки медикаментів, а все це перекривали наші волонтери. Вони відправляли щодня до наших лікарень 1-2 машини з тим, що необхідно для приймального покою, реанімації, діалізу. Вчора всі автівки були розвернуті на недопущені», - додав мер.

Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомляє:

На Харківщині минулої доби, 3 вересня, внаслідок обстрілів з боку військ рф у Чугуївському районі загинула 45-річна жінка, ще одну було поранено. В Ізюмському районі поранень зазнав чоловік.

"Протягом минулої доби окупанти обстрілювали Харківський, Ізюмський, Богодухівській та Чугуївський райони області. Пошкоджені приватні будинки, господарчі споруди, сталися пожежі на відкритій території. На жаль, в Чугуївському районі загинула 45-річна жінка. Жінка 64 років госпіталізована з пораненнями. В Ізюмському районі поранень зазнав чоловік 43 років", - йдеться у повідомленні.

Синєгубов зазначив, що на лінії зіткнення тривають інтенсивні бої. Ворог з танків, реактивної та ствольної артилерії обстрілює позиції українських військових та цивільне населення. В районі села Пасіка ворог намагався йти в наступ, але під вогнем українських захисників відступив із втратами.

Запорізька ОВА повідомляє:

На Запоріжжі за минулу добу внаслідок обстрілів російських військ пошкоджено 18 об'єктів цивільної інфраструктури.

«Надійшло 18 повідомлень про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів російськими окупаційними військами», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що загарбники обстріляли 14 населених пунктів.

Протягом минулої доби проводилась евакуація цивільного населення з тимчасово окупованої території. Евакуйовано 1413 людей, з них 330 – діти.

Загалом, на Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Протягом минулої доби ворог здійснив обстріли позицій українських захисників, застосовуючи при цьому танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення.

Підписуйтеся на наші оновлення у Viber (новости Славянска)

Слідкуйте за нами в Instagram

Та телеграм: https://t.me/news6262



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW