В якому регіоні України буде найхолодніше: прогноз погоди на 4 вересня



У неділю найхолоднішим виявиться схід України. Температура повітря на Харківщині, Луганщині, Донеччині становитиме +16+19 градусів.

Про це повідомляє редакція.

Синоптикиня Наталка Діденко повідомляє, що потепліє завтра у західній частині України, стовпчики термометрів піднімуться до +17+22, на Закарпатті до +24 градусів. 

У північних областях та в центрі очікується 4-го вересня +18+24 градуси, на Дніпропетровщині свіжіше, +18+20 градусів.

У південній частині буде приємно тепло, хіба що на Запоріжжі сильний вітер знижуватиме градуси по відчуттю, а так загалом +20+25 градусів.

Найближчої ночі та завтра вранці пройдуть дощі у східних областях, у Дніпрі з районами, на Полтавщині, трохи зачеплять Черкащину та Запоріжжя.

А вдень у неділю антициклон вижене опади і повсюди в Україні передбачається суха сонячна погода.

На сході та південному сході вітер розганятиметься до сильного, до 15-20 метрів за секунду, обережно.

Увага, в Головному управлінні ДСНС України попередили, що у період з 3 по 5 вересня у північних, центральних, Рівненській, більшості районів Волинської, Львівської, Хмельницької, Тернопільської, Донецької, Херсонської областей та Криму переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

У Києві 4-го вересня ніч очікується холодною, близько +8 градусів. А ось вдень хмарність сьогоднішня розійдеться, вийде на роботу сонечко, буде чудова погода - малохмарно, сухо та помірно тепло, вдень до +20 градусів.

Протягом усього дня погода у Дніпрі буде похмурою. Дощ розпочався ще до світанку, але до середини дня припиниться.

За останні 130 років 04 вересня в Дніпрі спостерігалась максимальна температура повітря 33.2° у 1897 році, а мінімальна 2.4° у 1936.

Хмари у Мелітополі будуть ховати небо весь час, вдень вони ненадовго зникнуть, щоб ввечері знову зайняти своє попереднє місце. Без опадів.

За останні 130 років в Мелітополі 04 вересня спостерігалась максимальна температура повітря 31.1° у 1946 році, а мінімальна 4.6° у 1997.

Народний прогноз погоди: Цього дня вшановується пам'ять святого Агафоника. У народі ще його називають Агафон Огуменник. Цей сподвижник пов'язаний із повір'ям у лісовиків, вважали, що лісовик "потішається" зі снопами. У давнину помітили, якщо хмари цього дня розсіяні, то наступний ранок буде ясним і холодним.

Наталка Діденко додала, що найближчими днями осінь буде - красуня, із сонечком, різнобарвним листям, айстрами, чорнобривцями, із вранішніми серпанками, словом, класика букваря та фейсбучних фотографій.

Перші серйозні дощі ймовірні в наступну неділю, 11-го вересня. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW