На Прикарпатті діти придбали Starlink для ЗСУ



У Калуші, що на Івано-Франківщині, вихованці молодіжної організації "Спілка української молоді в Україні" придбали користувацький термінал Starlink. Систему зв'язку передадуть підрозділу Сил спеціальних операцій Збройних сил України, розповів кореспондентці Суспільного голова Калуської міської організації спілки Юрій Іляш.

Він каже, що після повномасштабного вторгнення РФ в Україну учасники громадської організації почали волонтерити.

"Взагалі-то ми займаємося вихованням дітей, тобто проводимо для них різні заходи, табори та семінари. Але після 24 лютого повнолітні члени нашої організації оперативно змінили діяльність на волонтерську", — розповідає Юрій Іляш.

На Прикарпатті діти придбали Starlink для ЗСУ, фото-1

Калуська міська організація "Спілки української молоді в Україні" провела чимало заходів, спрямованих на збори грошей для українських військових. Зокрема в них є свої штаби та склади, куди привозять допомогу з-за кордону.

"Свого часу ми в Калуші провели благодійні ярмарки, на яких зібрали близько 160 тис. грн", — пригадує Юрій Іляш.

З його слів, шестеро 11-річних вихованців виступили із задумом збору грошей для Збройних сил України на початку липня. Ініціативу підтримали в організації, допомагаючи дітям готувати лимонад для продажу на вулицях Калуша. Ідея придбати захисникам Starlink з'явилась вже у процесі.

"Інтернет потрібен всім, і наші військові — не виняток. Ми знайшли людей, які професійно займаються пошуком та передачею таких приладів на фронт. Відтоді вся праця наших дітей була спрямована на покупку Starlink", — говорить Юрій Іляш.

Вихованці Калуської міської організації "Спілки української молоді в Україні" воюють у ЗСУ, зокрема в Силах спеціальних операцій — саме цьому підрозділу відправлять користувацький термінал Starlink.

"Всі гроші від продажу лимонаду витратили на покупку цього приладу, коштує він приблизно 24 тис. грн", — каже голова Калуської міської організації спілки.

За його словами, станом на 1 серпня в організації виготовили 40 тисяч енергетичних батончиків — це близько 40 тонн.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW