У Києві найближчими днями буде надзвичайно високий ризик пожеж



Про це попереджає Український гідрометцентр.

Тож містян просять бути особливо обережними у поводженні з вогнем на відкритому повітрі, щоб не допустити пожеж у екосистемах.

До слова, минулими вихідними у столиці літня спека у Києві побила чергові рекорди. Найближчими днями  у Києві знову обіцяють спеку – перед похолоданням.

Як повідомляв “ВК”, ситуація з пожежами навколо столиці вже досить складна: на Київщині досі гасять торфовища, які загорілись на вихідних.

Нагадуємо, що на період воєнного стану в Києві заборонено відвідувати ліси та зелені зони поза межами житлових масивів. Частина лісових територій була зоною бойових дій, там можуть залишатись вибухонебезпечні предмети. Це несе ризики не лише для громадян, але й для вогнеборців у разі пожежі.

Окрім цього на території України діє жорстка заборона палити сухостій, за порушення якої передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу. За випалювання рослинності у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду доведеться заплатити 6120-12240 грн громадянам і 21420-30600 грн – посадовцям.

Джерело: Великий Київ



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW