Україна розгромила Чорноморський флот РФ, він став безпорадним - Politico



Україна розгромила Чорноморський флот РФ, він став безпорадним - Politico, фото-1

Військові провал призвели до того, що російський флот перейшов в оборону.

Українські військові перетворили Чорноморський флот Російської Федерації перетворили його на другорядну силу. ЗСУ вдалося потопити кілька кораблів, у тому числі і крейсер "Москва".

Про це пише видання Politico.

Відзначається, що президент РФ Володимир Путін, починаючи війну в Україні, робив ставку на флот, що базується в тимчасово окупованому Криму. З кораблів активно запускали крилаті ракети "Калібр" по військових і цивільних об'єктах в глибині країни, блокуючи доступ до портів України. Крім того, вони погрожували морським десантом в Одесі.

Після потоплення кілька російських кораблів Київ перехопив ініціативу. Також сильно постраждав авіаційний полк Чорноморського флоту, що базується на авіабазі Саки в Криму.

За даними видання, флот не виправдав очікувань Путіна і зайняв оборонну позицію або в портах, або далеко від берега, щоб уникнути українських атак. Продовжують обстрілювати Україну екіпажі підводних човнів.

З весни проблеми Чорноморського флоту посилилися через погане керівництво, застаріле обладнання та зарозумілість. Військові провали призвів до відставки командувача флотом адмірала Ігоря Осипова. Крім того, тепер російський флот став практично безпорадним і "не відбувалося нічого протягом декількох місяців".

Крім того, наголошується, що "російський Чорноморський флот розбитий і тепер використовується тільки в якості оборонної сили з періодичними ударами крилатими ракетами".

Як раніше повідомляв УНІАН, військово – політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко заявив, що у Росії "Калібр" - критично дефіцитна ракета, яку росіяни не можуть виробляти серійно. Кораблі Чорноморського флоту РФ не тільки не озброєні повним комплектом, деякі бойові одиниці взагалі без нього.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW