Понад 28 тисяч дітей навчатимуться в 130 школах Луганщини у дистанційному форматі



Щорічний обласний серпневий форум освітян Луганщини відбувся сьогодні.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Звертаючись до педагогів, наголосив, що попри військову агресію з боку рф, окупацію майже всього регіону, мережу закладів середньої освіти вдалося зберегти.

Діти Луганщини завершили минулий навчальний рік та розпочинатимуть 1 вересня новий в дистанційному форматі. Так, дехто з батьків перевів дитину до школи за місцем тимчасового перебування. Але, по-перше, в умовах війни довгостроково планувати, де будеш проживати, вкрай важко. По-друге – місць у навчальних закладах інших областей на усіх не вистачить. Тому важливим було зберегти педагогічні колективи, які евакуювалися, аби діти отримували знання в належному обсязі.

Наразі органами управління освітою Луганщини проведено опитування батьків, визначаються платформи для організації навчання.

Попередню мережу закладів загальної середньої освіти на новий 2022-2023 навчальний рік сформовано у 20 територіальних громадах області.

У 130 школах функціонуватимуть 1 344 класи, де навчатимуться 28 149 дітей.

Подано 957 заяв на зарахування до перших класів, 3 124 – до п’ятих класів та 1 409 заяв до десятих класів.

Освітній процес забезпечуватиме 2 807 педагогічних працівників. Розуміємо, що при деокупації територій у наших школах буде кому працювати.

Також розглядається питання переведення учнів, які залишилися на окупованих територіях та бажають отримати загальну середню освіту за українською програмою, до інших закладів освіти тієї чи іншої громади області, де планується розпочати освітній процес в онлайн режимі.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW