«Портрет солдата»: виставка Вікторії Ясинської проходить у Новограді-Волинському



У Новоград-Волинському краєзнавчому музеї нині можна побачити дев’ять портретів з фотовиставки «Портрет солдата» військової кореспонденки Вікторії Ясинської. Про це йдеться у повідомленні Новоград-Волинської міської ради.

« – Це обличчя українських військовослужбовців і вояків добровольчих батальйонів, які, починаючи з 2014 року, захищали кордони нашої держави на Сході України», – йдеться у повідомленні.

Разом з фото воїнів у експозиції і їх історії війни.

Оскільки нині багато АТОвців знов воюють, не всі фотопортрети можна виставляти. Тож відвідувачів просять не фотографувати виставку, аби не наражати воїнів на смертельну небезпеку.

Лише один фотопортрет можна виставляти на загальний огляд. На жаль можна. На знімку – майор Андрій «Лівша» Верхогляд 1995 р. н. Він – уродженець Новограда-Волинського, народний герой України, лицар ордена Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, командир батальйону. Загинув воїн у червні 2022 року в боротьбі з московитською навалою. Причому потрапив у зону бойових дій лише через два тижні після того, як випустився з Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного.

У експозиції більше 40 портретів. З 2016 року виставка пересувна: вона відвідувала не тільки великі міста, але й невеликі містечка, звідки родом воїни на портретах.

Виставка діє за адресою: вул. Соборності, 24 (Новоград-Волинський краєзнавчий музей).



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW