Терористичний удар по Запоріжжю та Харківщині: зберігається ракетна загроза для України



Розпочалася сто вісімдесят восьма доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Війська рф й далі завдають авіаційних та ракетних ударів по цивільних об’єктах на території України.

Редакція розкаже як минула ніч у найгарячіших точках України. 

Згідно даних Генерального штабу ЗСУ продовжує зберігається загроза завдання противником ракетних та авіаційних ударів з території і повітряного простору республіки білорусь. Корабельне угруповання противника в акваторіях Чорного та Азовського морів основні зусилля зосереджує на веденні розвідки та блокуванні цивільного судноплавства. В готовності до застосування перебувають носії крилатих ракет морського базування “Калібр”. 

Зберігається загроза ракетних ударів по об’єктах та елементах інфраструктури в глибині території України.

Вночі ворог атакував 3 райони Дніпропетровщини: пошкоджено житлові будинки, поранено жінку

Всю ніч російська окупаційна армія била по Дніпропетровщині. Під обстрілом – Нікопольський, Криворізький та Дніпровський райони. Пошкоджено житлові будинки, магазини, електромережі та газогони. У Нікопольському районі поранено жінку. Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС України в Дніпропетровській області.

Цієї ночі ворог бив «Градами», важкою артилерією та ракетами.

Нічний обстріл у Нікополі понівечив 21 будівлю. Це магазини, кафе, церква, автовокзал та навіть дитяча бібліотека. Перебито 2 лінії електропередач. Одну ремонтні бригади вже полагодили. Роботи продовжуються. Ще 500 родин без світла. Люди не ушкоджені.

У Червоногригорівській громаді російська армія поранила 50-річну жінку. Її стан медики оцінюють як задовільний. Лікується вдома.

Від обстрілу зайнявся житловий будинок. Вогонь приборкали 7 рятувальників та 2 пожежні машини. Знищено 1 житловий будинок, пошкоджено – до 10. Понівечено 7 господарських споруд, електромережу, газогін.

По Криворізькому та Дніпровському районах нанесено ракетні удари. Обставини уточнюються.

На Миколаївщині ворог гатив по житловим будинкам

Інформація щодо ворожих обстрілів у Миколаївській області за минулу добу, станом на 08:00 ранку 30 серпня. 

М. Миколаїв: 

За інформацією ОК «Південь», вдень, 29 серпня, після 15:15 Миколаїв зазнав масований обстріл шістнадцятьма зенітними ракетами С-300, який призвів до численних руйнувань та пошкоджень приватних і багатоповерхових будинків, об’єктів транспортної інфраструктури. Внаслідок чого дві людини загинуло та 24 отримали поранення.

Миколаївський район:

Вчора, 29 серпня, о 09:17 та 15:20 зафіксовано ворожі обстріли по м. Очаків Очаківської громади. Попадання по території аквазони. Постраждалих немає.

Вдень, 29 серпня, об 11:10 внаслідок обстрілів с. Червоне Воскресенської громади частково зруйновано будинок, пошкоджено газопровід. Постраждалих немає. Також ввечері, 29 серпня, о 16:02 за межами с. Калинівка внаслідок обстрілів відбулась пожежа на відкритій території. Без постраждалих.

Баштанський район:

За інформацією ОК «Південь», ввечері, 29 серпня, двома зенітними ракетами С-300 атаковано Баштанський район. Внаслідок розриву ракет є пошкодження приватних будинків, попередньо постраждалих немає.

Під постійними обстрілами залишаються села Березнегуватської громади, що знаходяться на лінії розмежування. За попередньою інформацією постраждалих немає. Інформація щодо пошкоджень уточнюється.

У Вознесенському та Первомайському районах день та ніч пройшли відносно спокійно.

За інформацією районних військових адміністрацій та ГУ ДСНС України у Миколаївській області.

Війська рф обстріляли центральні райони Харкова

Цієї ночі обстрілів м. Харків не зафіксовано. Протягом минулої доби російські окупанти били з реактивної та ствольної артилерії по населених пунктах, що розташовані біля лінії зіткнення в Чугуївському, Харківському, Богодухівському та Ізюмському районах.

За даними Центру екстреної медичної допомоги, минулої доби в Богодухівському районі виявлені тіла 2 жінок, що загинули внаслідок обстрілу 27 серпня. 

В Ізюмському районі госпіталізована 57-річна жінка з вибуховими пораненнями. В Чугуївському районі госпіталізовані чоловік і жінка 66 та 60 років.

На лінії зіткнення тривають бойові дії. Війська рф намагалися йти в наступ в районі села Уди, але відступили з втратами. Наші захисники надійно тримають позиції та щодня нищать ворога.

Війська рф обстріляли центральні райони Харкова. Є руйнування, щонайменше 1 людина зазнала поранення. Інформація уточнюється.

Є імовірність нових прильотів. Харків'янам рекомендують залишатися в укриттях.

Наразі відомо, що внаслідок обстрілу центральної частини Харкова загинуло щонайменше 4 людини, ще 4 поранені. Інформація уточнюється. 

На Запоріжжі ранковий ракетний удар

О 4 ранку ворог завдав терористичного удару по Запоріжжю, випустивши по місту ракети. Наслідки уточнюються.

На Луганщині війська рф гатили з усіх видів озброєння 

По позиціях українських захисників на Бахмутському напрямку завдано 4 ракетні удари, також було 10 мінометних та шість артобстрілів з боку росіян. 

На Донеччині ворог гатить пожитловим секторам

По області 2 загиблих та 4 поранених. Обстріляні житлові сектори в Авдіївці, Слов’янську, Бахмуті, Первомайському та низці інших міст і сіл. Пошкоджено житлові будинки, об’єкти ПРАТ «АКХЗ», ЛЕП, пологовий, теплову мережу, приміщення «Червоного хреста», відділення банку, магазин.

На Херсонщині тривають важкі бої

Важкі бої йдуть практично на всій території області. ЗСУ розпочали наступальні дії по різних напрямках. 



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW