На території Запорізької АЕС рашисти облаштували в'язницю і катівню, де утримують проукраїнських громадян



рашисти облаштували на території Запорізької АЕС в'язницю і катівню. Катування в підземних бункерах ЗАЕС, контролює угруповання «Вагнера», члени НВФ «Вагнера» називають це місце «Енергетик». В'язниця "Енергетик" виконує також функції фільтраційного табору.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Східної правозахисної групи з посиланням на слова колишнього співробітника ЗАЕС, якому вдалося виїхати на підконтрольну Україні територію.

Єдина умова, щоб людина могла вийти звідти - це викуп, тобто, гроші і то не для всіх - для проукраїнських активістів та волонтерів викуп не працює.

Є людина, яка змогла вибратися звідти, її звуть Павло (ім'я змінено, людина перебуває на підконтрольній території України). Павло місцевий житель і у минулому працівник ЗАЕС. За словами Павла, окупанти затримують проукраїнськи налаштоване населення цілими сім'ями.

ФСБ дозволяє окупантам будь-які форми тортур, обґрунтовуючи це тим, що все одно, на всіх чекає ГААГА якщо окупанти програють війну (так говорили Павлу окупанти).

Такі дії жорстокості окупанти почали здійснювати після інформаційного резонансу щодо висвітлення подій в окупованій частині Запорізької області та ЗАЕС.

На території Запорізької АЕС рашисти облаштували в'язницю і катівню, де утримують проукраїнських громадян, фото-1

Одним з елементів тортур на "Енергетику" є постійні погрози "кинути в реактор", "зробити радіоактивний душ", "назавжди зробити лисими та без зубів".

"Про це не дізнається МАГАТЕ, яке, можливо, і запустять на територію ЗАЕС, але не скрізь. Тому що приміщення, які не стосуються безпеки та технологічних процесів на АЕС, ніхто демонструвати не збирається.

Ми вважаємо, що комісія МАГАТЕ має провести моніторинг усієї ЗАЕС і також взяти з собою представників МКЧХ та представників Верховного комісар ООН з прав людини, щоб припинити тортури та жорстоке поводження над Полоненими в'язниці «Енергетик»", - йдеться у повідомленні правозахисників.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW