СБУ затримала прокурора, який пропонував підслідному військовослужбовцю за хабара уникнути тюремного строку, - ФОТО



Служба безпеки ліквідувала схему «поборів» за уникнення кримінальної відповідальності за вчинення тяжких злочинів на Миколаївщині.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

На одержанні неправомірної вигоди затримано керівника одного з міських відділів Миколаївської окружної прокуратури, який дислокується у прифронтовому районі області.

В умовах повномасштабної агресії рф він налагодив механізм «обходу» норм закону і правосуддя для учасників кримінальних проваджень.

За гроші посадовець обіцяв чинному військовослужбовцю, який є підслідним у  провадженні за скоєння ДТП «вирішити питання», щоб уникнути реального строку ув’язнення. У разі доведення вини підозрюваному загрожувало від 3 до 8 років позбавлення волі.

Співробітники СБУ затримали фігуранта «на гарячому», у момент отримання неправомірної вигоди. 

Наразі йому повідомлено про підозру за наступними статтями Кримінального кодексу України:

▪️ ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою); 

▪️ ч. 1 ст. 190 (шахрайство); 

▪️ ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі);

▪️ ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Триває досудове розслідування для встановлення і притягнення до відповідальності інших осіб, ймовірно причетних до схеми.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW