У райцентрі на Житомирщині влада обміняла земельну ділянку за майже 1,5 млн гривень на руїни заводу



Чиновника міської ради у Житомирській області підозрюють у службовій недбалості: земельну ділянку вартістю майже 1,5 мільйона гривень обміняли на заводські руїни.

Про це інформують у пресслужбі Управління СБ України у Житомирській області.

Так, досудове розслідування свідчить, що у 2019 році влада одного із райцентрів Житомирщини  вирішила «обмінятися» із комерційною структурою земельними ділянками, аби облаштувати парк відпочинку у центрі міста.

За умовами договору обміну, підприємство обмінялося із містом земельною ділянкою, на якій розташований консервний завод із загальною вартістю 2,56 мільйонів гривень, натомість у власність отримало земельну ділянку на околиці у 0,8 га та вартістю 2,4 млн грн.

Оперативники СБУ зазначають, що цей обмін збитковий для міста та повідомляють, чому саме.

“Ініційована комплексна оціночно-земельна та оціночно-будівельна експертизи підтвердили хибне оцінювання об’єктів консервного заводу, встановивши їх вартість замість 1,4 млн грн. – у 1 гривню.

Переоцінено й землю на околиці міста – на 1,48 млн грн”, - зазначають у СБУ.

Також варто зазначити, що ділянка із розташованим на ній зруйнованим консервним заводом, є комунальною власністю, отже, вартість права користування нею не могла бути долучена до вартості майнового комплексу, який був предметом обміну.

“Законність даного правочину органу місцевого самоврядування зобов’язаний був перевірити керівник уповноваженого структурного підрозділу міськради.

Результат його злочинної недбалості – заподіяння шкоди територіальній громаді міста у великому розмірі”, - повідомляють у СБУ.

Наразі чиновнику міськради повідомлено про підозру за ч.2 ст. 367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Прокуратурою буде заявлено позов про стягнення із підозрюваного завданих бюджету збитків у повному обсязі.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW