Масштабна ракетна атака та численні ворожі обстріли: головне за ніч по регіонах України



Розпочалася сто вісімдесят третя доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Повітряна тривога у День Незалежності України сумарно була оголошена 189 разів і тривала від 3-х до 14-ти годин у різних регіонах. Під час них по декілька регіонам війська завдали ракетних ударів та не припиняли обстріли із зброї різного калібру. 

Редакція розкаже як минула ніч у найгарячіших точках України. 

Цьогоріч День Незалежності став трагічним днем. Війська рф робили все, що завдати як найбільш шкоди українцям. Повітряні тривоги 24 серпня лунали від 6 разів у західних областях України до 12-ти у Полтавській і Кіровоградській областях. У Києві сигнал тривоги у День Незалежності вмикався 7 разів.

За тривалістю найдовші тривоги були у Запорізькій (14 годин), Дніпропетровській (13 годин) та Харківській (11 годин) областях. У Луганській області повітряна тривога без упину. Вночі повітряні тривоги оголошувалися знову.

Офіційно підтверджені обстріли чи ракетні удари 24 серпня:

  • Полтавська область (Миргород);
  • Харківська область (Харків, Мала Данилівка, Дергачі);
  • Дніпропетровська область (Нікопольський, Синельниківський, Криворізький, Дніпровський райони);
  • Хмельницька область (Шепетівський район);
  • Миколаївська область (Миколаїв, Баштанська, Березнегуватська, Новобузька громади)
  • Запорізька область (Запоріжжя);
  • Сумська область (Есманська, Зноб-Новгородська, Білопільська громади);
  • Чернігівська область (Чернігівський район);
  • Донецька область (лінія розмежування).

Крім того, Україною прокотилася хвила хибних повідомлень про вибухи: Біла церква, Рівне, Житомирська область і Харків. Також були повідомлення про фейкові замінування об'єктів інфраструктури у Дніпрі, Вінниці, Рівному, Львові, Хмельницькому й Києві. 

Водночас, повідомляється, що 24 серпня були вибухи на окупованих росіянами територіях: 

  • Токмак, Запорізька область (склад боєприпасів росіян);
  • Ровеньки, Луганщина (база окупантів);
  • Каховський район, Херсонщина (база російських військових);
  • Чаплинка, Херсонщина (склад боєприпасів та база окупантів);
  • Бериславський район, Херсонщина (інформація уточнюється).

Чотири райони під нічним обстрілом ворога: постраждали люди, зруйновані домівки 

Вночі ворог знову масово атакував Дніпропетровську область. Під прицілом 4 райони – Нікопольський, Криворізький, Дніпровський та Синельниківський. Від обстрілу постраждало восьмеро людей, з них троє діти. Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС України в Дніпропетровській області.

Вночі ворог вчетверте вдарив по Синельниківському району. Поцілив по Великомихайлівській громаді. Постраждало 8 людей. Серед них 3 дівчинки, найменшій всього 2 роки. Всі поранені знаходяться у лікарні. Медики оцінюють їхній стан, як середньої важкості.  

У громаді понівечено кілька житлових будинків. В одному подвір’ї сталася пожежа. Вогонь приборкали 8 рятувальників та 1 пожежна машина. Виявлено 2 воронки. Одна діаметром 10 м і глибиною – 10 м. Друга діаметром 6 м і глибиною – 2 м.  

У селищі Чаплине Синельниківського району продовжуються пошуково-рятувальні роботи. Російські ракети, скеровані вчора на селище, вбили більше 20 людей. Серед них двоє хлопчиків – 6 та 11 років.  

По Криворізькому району вночі гатили з «Ураганів» та «Смерчів». Влучили по Апостолівській та Широківській громадах. Пошкодили електромережу в с. Кошове. Один з районів Кривого Рогу після нічного обстрілу усіяний небезпечними касетними снарядами. Людей не зачепило. Пошкоджено житло та автівки.  

Нікопольський район обстрілювали протягом ночі з «Градів» та ствольної артилерії. Обійшлося без жертв та руйнувань. 

По Дніпровському району ворог цілив ракетою. Наші військові її збили.

На Київщині два прильоти

Зафіксовано два прильоти по Вишгородського району. Жертв і поранених немає.

На Чернігівщині обстріли з артилерії 

Новгород-Сіверський район обстріляли з артилерії – обійшлося без втрат і руйнувань.

На Луганщині не припинялися обстріли та авіаудари

російські війська здійснили вісім артилерійських атак і дев’ять мінометних. Чотири рази намагалися йти в танковий наступ. Поблизу трьох населених пунктів на Бахмутському напрямку росіяни нанесли авіаудари.  

На Донеччині загарбники продовжували завдавати удари

Загарбники вдарили по Слов'янську. Пошкоджені багатоповерхівки і приватні будинки. Також постраждали Бахмут, Авдіївка, Торецьк і низка інших населених пунктів. По області — 3 загиблих і 1 поранений цивільний. 

На Миколаївщині ворог поцілив ракетами у житловий сектор

Ракетами типу С-300 ворог влучив у приватний житловий сектор Миколаєва. Зайнявся приватний будинок, пошкоджено кілька домівок. Також продовжилися обстріли сільській місцевості області.

За інформацією ОК «Південь», надвечір, 24 серпня, наше місто було атаковано реактивними снарядами системи залпового вогню «Смерч». Удар спрямовано на портову інфраструктуру. Постраждалих немає. Масштаби руйнувань уточнюються.

Вночі, 25 серпня, орієнтовно о 03:30 Миколаїв знову зазнав обстрілів. За попередньою інформацією, ворог завдав удару ракетами типу С-300. Відомо про влучання в приватний житловий сектор. Внаслідок цього відбулось займання приватного будинку. Також пошкоджень зазнали декілька домівок. Попередньо без жертв та постраждалих. Інформація щодо наслідків руйнувань уточнюється.

На Херсонщині ситуація стабільно напружена

Ведуться бойові дії, протягом доби було демілітаризовано 4 склади БК, 1 базу і 2 командних пункти росіян. Також влучні удари знову були по Антонівському та Каховському мостах. 

У селах Високопільської, Таврійської, Калинівської, Нововоронцовської, Великоолександрівської тергромад багато пошкоджених будинків, трапляються пожежі, внаслідок яких горять і господарські споруди разом із худобою. 

На Запоріжжі не припинялися обстріли

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Розумівка, Степне, Комишуваха, Гуляйполе, Оріхів, Запоріжжя.

Надійшло 45 повідомлень про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів російськими окупаційними військами.

На Харківщині окупанти запустили в напрямку міста дві ракети

Минулої ночі обстрілів м. Харків не зафіксовано. Окупанти запустили в напрямку міста 2 ракети. Перша вибухнула в повітрі, а друга впала на території Чугуївського району. Попередньо – без постраждалих.

Протягом минулої доби ворог обстрілював Харків, Харківський та Богодухівський райони області. 

Близько 9:00 ранку 24 серпня був обстріляний Шевченківській район Харкова. Пошкоджений заклад освіти. На щастя, ніхто не постраждав.

Найбільш інтенсивно обстрілювалося смт Мала Данилівка в Харківському районі. Пошкоджені приватні будинки, господарчі споруди, сталося кілька пожеж. В Харківському і Богодухівському районах через обстріли горіла трава на великих відкритих площах.

За даними Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби з пораненнями госпіталізували 2 мирних людей - в Малій Данилівці постраждали чоловіки 39 і 48 років. 

На лінії зіткнення ворог продовжує обстрілювати наші позиції із танків, бойових машин, ствольної та реактивної артилерії. В районі Ізюма окупанти намагалися наступати в напрямку Пасіка – Долина, але під вогнем ЗСУ відступили з втратами.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW