Як працюватимуть школи Чернівців у новому навчальному році



У міськраді Чернівців розповіли, як працюватимуть заклади загальної середньої освіти у новому навчальному році.

На Буковині триває підготовка шкіл до навчального року 2022/2023. Обов'язкова умова для очного навчання - наявність укриттів. 

22 серпня у Чернівецькій міськраді відбулася пресконференція стосовно нового навчального року. У ній взяли участь заступник міського голови Юрій Лесюк, начальниця управління освіти Чернівецької міськради Ірина Ткачук, директорка ліцею №1 Наталія Кінащук, директорка ліцею №13 Любов Яворська, директорка ЗОШ №3 Галина Фурдига.

Отже, як стало відомо на пресконференції, навчатися дистанційно будуть такі заклади: ліцей 1, ліцей 21, гімназія 1, ЗОШ 38.

Очно будуть вчитися ліцеї 2, 9, 15, Коровійський ліцей, військово-спортивний ліцей, середня школа №3 та 31.

Всі інші будуть навчатися у змішаній формі.

За словами Ірини Ткачук, більшість батьків не готові відпускати своїх дітей 1 вересня на очне навчання. До того ж діти травмуються психоемоційно, коли змушені по кілька разів на день йти в укриття.

Стосовно закладів, де перебувають внутрішньо переміщені особи - якщо вони мають придатні укриття, то переселенців переміщатимуть до тих закладів, які не мають укриттів чи їх укриття у неналежному стані. Зараз в школах проживають 422 людини. Залишилося перемістити людей з шести таких закладів.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW