Залужний озвучив втрати ЗСУ у війні з росією



На війні РФ проти України загинули майже 9 тисяч українських захисників.

Про це сказав головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний під час виступу на ветеранському форумі “Захисники. Перекличка. Там де ми, там Україна”, повідомляє Суспільне.

Він зазначив, що у нинішній війні беруть участь не тільки військовослужбовці і ті, хто взяли до рук зброю, а й українські діти, які ні в чому не винні, окрім того, що вони народилися саме тут і саме в цей час.

"Вони не розуміють, що відбувається, але однозначно потребують захисту. Як там біля Соледара, біля Бахмута, Великої Новосілки, так і тут, бо їхній батько пішов на фронт. І можливо входить до числа тих майже 9000 героїв, які загинули. Але дитині потрібно рости в захисті і у відчутті абсолютної безпеки", — сказав Головнокомандувач ЗСУ.

Водночас Залужний підкреслив, що українські захисники, які зараз обороняють країну на фронті від російських загарбників, перебувають у постійному пеклі й відпочити можуть лише у час зміни місця виконання бойових завдань.

“Ми, військовослужбовці ЗСУ та ті, які належати до Сил оборони, які щоденно, кожну хвилину відчувають запах смерті поруч. І єдиний відпочинок — це зміна одного пекла на інше, і в цей період між змінами двох локацій виконання бойових завдань і є відпочинок”, — сказав він.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW