Країни з безоплатним транспортом для українців



На початку війни в деяких країнах ЄС дозволили українцям користуватися транспортом безоплатно повністю або частково. Згодом поступово це відмінили, але зараз є ті, де ініціатива досі актуальна.

Про це повідомляє редакція.

Італія

Українці безоплатно користуються потягами компанії Trenitalia протягом перших п'ять днів, щоб добратися від аеропорту до місця призначення. Це стосується для міжміських та регіональних маршрутів.

Ірландія

Біженці безоплатно користуються потягами залізниці Iarnród Éireann та автобусами Bus Éireann, щоб доїхати до пункту призначення. Для отримання квитка необхідно мати український паспорт, авіаквиток та підтвердження благодійної організації.

Угорщина

Для тимчасово переселених безоплатними є потяги компаній MÁV-START és таGYSEV. Для користування другим класом необхідно отримати квиток солідарності у касі вокзалу чи на місці у провідників.

Португалія

У цій країні українці безоплатно користуються потягами Comboios de Portugal. Ініціатива діє для міжрегіональних, регіональних та міських поїздів.

Швеція

Можна проїхатися безоплатним громадським транспортом у Стокгольмі, показавши український паспорт водію чи менеджеру в касі вокзалу.

Нідерланди

Для українців, які в цій країні проїздом діє безоплатний денний абонемент в потяги. Отримати його можна в касах на вокзалі чи обслуговування NS на залізничних станціях. Необхідно підтвердити особу: показати український паспорт та квиток на потяг до Німеччини, Бельгії, Франції чи Австрії, термін дії якого до 24 годин.

Люксембург

Біженці по Люксембургу безоплатно пересуваються потягами, автобусами, трамваями. Але треба, як і в інших країнах показати паспорт громадянина України, щоб не платити за квиток.

Литва

Українці, які знайшли прихисток у Литві мають можливість користуватися громадським транспортом безоплатно. Для цього достатньо під час перевірки надати документ, що за відчує громадянство України. Пересуватися потягами по містам країни також можливо безкоштовно. Квиток необхідно придбати у касі на вокзалі.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW